BKR hypotheek. Info over hypotheek met BKR of hypotheek zonder bkr?

Uitleg: BKR hypotheek. Info over hypotheek met BKR of hypotheek zonder bkr? BKR notering en codering. Lees de info hieronder.

hypotheek offerte vergelijking


BKR hypotheek

BKR Hypotheek offerte of informatie aanvraag

Achterstandsnotering en hypotheekverstrekkers over bkr codering

Als je met een BKR-notering een hypotheek zoekt, zijn de meeste tussenpersonen, geldverstrekkers en banken niet ge´nteresseerd. Je wordt gezien als verhoogd risico. Dat een BKR-notering niet altijd voortkomt uit nalatigheid of overmatige uitgaven, interesseert ze niet.

Er komen echter langzaam maar zeker meer partijen op de markt die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van hypotheken aan mensen met een BKR-codering (of in andere moeilijkere situaties).

Bedenk wel dat als je een groter risico blijkt te zijn voor de geldverstrekker, je vaak (tijdelijk) een wat hogere rente moet betalen en/of wat minder keuzemogelijkheden hebt. Maar mocht je BKR-codering eigenlijk weinig inhouden, dan kon dit alles nog wel eens meevallen. BKR hypotheek is dan wel mogelijk.

Of kijk naar:

Achterstanden, kredieten en hypotheek met BKR

Bureau Krediet Registratie, kortweg BKR, informeert deelnemende kredietverstrekkers over het leen- en aflosgedrag van consumenten in Nederland. Zij zijn de enige partij met een centrale database met betrekking tot dit onderwerp. In dit Centraal Krediet Informatiesysteem ofwel CKI leggen ze betalingsverplichtingen vast van consumenten die een krediet, lening of gsm-abonnement op hun naam hebben staan. Een hypothecair krediet is in principe niet bij het BKR bekend. Deze wordt pas bij hen aangemeld als je langer dan 120 dagen een termijnbedrag niet hebt betaald. Een hypotheek met bkr word wel lastig, maar niet onmogelijk.

Het BKR registreert dus niet alleen betalingsachterstanden!

De registratie bij het BKR heeft twee doelen:

  • Proberen te voorkomen dat iemand meer kredietverplichtingen aangaat dan verantwoord is.
  • Beperken van de risico's voor deelnemende kredietverstrekkers.

Achterstandsmelding en bkr notering hypotheek

Kredietverstrekkers die deelnemen aan het BKR, zijn verplicht om een betalingsachterstand te bij hen te melden. Deze achterstandsnotering blijft tot vijf jaar na het aflossen van de betreffende lening staan. Het moment waarop de achterstandsmelding plaatsvindt, hangt af van het soort krediet. Deze periode tussen het moment dat de betalingsachterstand ontstaat en het moment waarop deze bij ons wordt aangemeld, varieert tussen de twee en vier maanden. Bij een aflopend krediet gebeurt dit bijvoorbeeld na twee maanden.

Hypotheek zonder BKR

Er zijn tegenwoordig veel minder geldverstrekkers die een hypotheek zonder BKR aanbieden. Helaas kunnen wij uw hiermee niet helpen. Wanneer u een lening wilt hebben zonder bkr, dan is dit niet mogelijk, tenzij u met woekeraars een deal aangaat.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en BKR

Een Nationale Hypotheek Garantie wordt niet verleend als je een code (1 tot en met 4) hebt, een schuldregeling (SR) hebt getroffen of een A-notatie hebt. Uitzonderingen zijn een A-registratie of code 1 waarbij ÚÚn van de vogende situaties geldt:

  • Bij de BKR is een herstelcode (H) is vermeld
  • Volgens het BKR is de lening afgelost
  • Blijkens een verklaring van de desbetreffende geldgever de achterstanden zijn ingelopen of de lening is afgelost.

Informeer voor details bij het de Nationale Hypotheek Garantie.

Voorbeelden bkr codering naast de bekende (A) en (H)

  • Code 1: Er is een aflossings- of schuldregeling getroffen, nadat de achterstandssituatie is ontstaan.
  • Code 2: De (restant)vordering is opeisbaar gesteld.
  • Code 3: Er is een bedrag van € 250 of meer afgeboekt. Slechts wanneer afboeking wegens finale kwijting plaatsvindt, moet tegelijkertijd met de code 3 een einddatum worden gemeld. In andere gevallen wordt geen einddatum gemeld
  • Code 4: De kredietnemer is /was onbereikbaar.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annu´teitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |