Hypotheek koopsubsidie, van het berekenen tot uitgebreide informatie.

Uitleg: Op deze pagina vindt u allerlei informatie over de hypotheek koopsubsidie. Informatie zoals, "Wat is Koopsubsidie?", "Voor wie is koopsubsidie bedoeld?", "Kan ik mijn hypotheek koopsubsidie berekenen?" en meer.

hypotheek offerte vergelijking


Hypotheek koopsubsidie

Hypotheek berekenen, vergelijker of afsluiten

Op deze pagina vindt u allerlei informatie over de hypotheek koopsubsidie. Informatie zoals, "Wat is Koopsubsidie?", "Voor wie is koopsubsidie bedoeld?", "Kan ik mijn hypotheek koopsubsidie berekenen?" en meer. Koopsubsidie is een maandelijkse bijdrage in de hypotheeklasten voor mensen met een laag of normaal inkomen. Met koopsubsidie wil de overheid het eigen woningbezit bevorderen. De regels voor koopsubsidie zijn vastgelegd in de Wet Bevordering Eigenwoningbezit (BEW).

Wet BEW (koopsubsidie)

Per 1 januari 2007 is de wet BEW aangepast. Zo zijn de inkomens- en koopprijsgrenzen verruimd. Daardoor kunnen meer mensen aanspraak maken op koopsubsidie. Verder zijn de regels vereenvoudigd, doordat wordt aangesloten bij de voorwaarden van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Het budget voor koopsubsidie is beperkt. Is het budget op, dan worden geen aanvragen meer in behandeling genomen. De vˇˇr 1 januari 2007 toegekende koopsubsidies worden volgens de oude wet BEW voortgezet. De uitvoering van de regeling is in handen van SenterNovem.

Voorwaarden voor koopsubsidie voor uw hypotheek

De koopsubsidie wordt, onder bepaalde voorwaarden, toegekend bij de aankoop van een woning of woonwagen. De hoogte van de bijdrage hangt onder andere af van het toetsinkomen, de koopsom van uw woning, de hypothecaire leensom en uw leeftijd. Het toetsinkomen wordt bepaald aan de hand van uw bruto jaarinkomen plus dat van uw eventuele medebewoner.

Er is geen maximum gesteld aan het inkomen voor de koopsubsidie, maar naarmate u meer verdient, zal de subsidie minder worden. Dit is echter ook afhankelijk van de hoogte van uw hypotheeksom. Het is daardoor mogelijk dat het uiteindelijke bedrag aan subsidie op nul wordt vastgesteld.

Koopsubsidie berekenenen

Op de website van SenterNovem vindt u onder andere de voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen, het aanvraagformulier en een proefberekening. Hiermee kunt u uitrekenen hoeveel subsidie u eventueel kunt ontvangen. Uw koopsubisidie berekenen is de eerste fase van uw aanvraag.

Behandeltermijn en toekenning

Als uw aanvraag juist en volledig is, kunt u ongeveer twee weken nadat deze door SenterNovem ontvangen is een beschikking op uw aanvraag verwachten. Indien de subsidie wordt toegekend, kan de hypotheekakte worden opgesteld en kan de overdracht van de woning bij de notaris plaatsvinden.

U stuurt daarna een kopie van de gewaarmerkte en ondertekende hypotheekakte en de door de notaris gewaarmerkte en ondertekende akte van levering van de woning op naar SenterNovem. Zodra SenterNovem de gegevens heeft ontvangen, kunt u de eerste betaling verwachten. Zonder afschrift van de hypotheekakte en de akte van levering van de woning zal geen betaling plaatsvinden. Het is in uw eigen belang deze informatie zo spoedig mogelijk aan te leveren.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annu´teitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |