Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kosten informatie.

Uitleg: Bij het afsluiten van een hypotheek kan NHG worden aangevraagd.

hypotheek offerte vergelijking


Nationale Hypotheek Garantie

Hypotheek berekenen, vergelijker of afsluiten

Nationale Hypotheek Garnatie (NHG) is een landelijke regeling om het eigen woningbezit te bevorderen. Bij het afsluiten van een hypotheek kan NHG worden aangevraagd.

Bij een lening met deze garantie staat het Waarborgfonds Eigen Woningen er borg voor dat de lening aan de hypotheekverstrekker wordt terugbetaald. Als je door onvoorziene omstandigheden de hypotheeklasten niet meer kunt betalen en de woning levert bij gedwongen verkoop onvoldoende op om de lening terug te betalen, dan vergoedt het Waarborgfonds het tekort aan de hypotheekverstrekker. Het Waarborgfonds kan dit bedrag vervolgens op jou verhalen. Als de gedwongen verkoop niet je eigen schuld is, kan het Waarborgfonds jou de dan ontstane schuld ook kwijtschelden.

Als je NHG hebt op je hypotheek, is het risico voor de hypotheekverstrekker lager. Daardoor kan hij je een lagere hypotheekrente aanbieden.

Bij het afsluiten van NHG betaal je eenmalig 0,45% over het hypotheekbedrag. Door het rentevoordeel en de fiscale aftrekbaarheid heb je deze kosten gemiddeld in een jaar terugverdiend.

Voor meer informatie (en exacte voorwaarden) kijk op www.nhg.nl

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annu´teitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |