hypotheek offerte vergelijking


Banken verhogen hypotheekrente

08.06.2007 - AMSTERDAM - Enkele grote Nederlandse banken hebben de afgelopen week de hypotheekrentetarieven verhoogd. Het gaat om verhogingen van 0,1 tot 0,2 procent, afhankelijk van de renteperiode.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Ze reageren ermee op ,,ontwikkelingen op de rente- en kapitaalmarkt'', zo meldden SNS Bank, ING Bank en ABN Amro. De aanleiding voor de verhogingen is de renteverhoging door de Europese Centrale Bank (ECB) met een kwart procentpunt afgelopen woensdag, zo zei een zegsman van Vereniging Eigen Huis (VEH). ,,Als deze basisrente op de kapitaalmarkt stijgt, gaan de banken daarin mee.'
Consumenten die een hypotheekrente hebben op basis van een variabele rente, kunnen hogere maandlasten tegemoet zien. Starters op de woningmarkt zijn erdoor duurder uit.

Concurrentie
Maar historisch gezien is het renteniveau nog steeds laag, constateert de VEH. Daarin speelt de hevige concurrentie tussen banken op de hypotheekmarkt een rol. De belangenclub raadt mensen dan ook aan een hypotheek af te sluiten met een wat langere looptijd van tien of vijftien jaar.
De hogere rente zal een bescheiden effect hebben op de huizenmarkt in Nederland, verwacht de VEH. ,,De prijsstijgingen zullen wat afvlakken, maar dalen zullen ze niet. Daarvoor is de huizenmarkt in Nederland te krap\\\'\\\', aldus de woordvoerder.
Bron: Algemeen Dagblad
Tags: hypotheekrentetarieven
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3548
Er zijn 1 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Helft belastingvoordeel hypotheken voor rijken

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft opzienbarende cijfers gepresenteerd. De conclusie: in 2008 ging bijna de helft van het fiscale voordeel door hypotheekrente naar de rijkste huishoudens. Verrassend zeg!

Lees verder

Topopslag bijzonder nieuws?

Het was op hypotheekgebied groot 'nieuws' deze week: veel mensen kunnen eenvouding een veel lagere hypotheekrente betalen. Dat is niets nieuws, maar het kan nooit kwaad er aandacht voor te vragen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |