hypotheek offerte vergelijking


Hypothekenhulp.nl eerste in Nederland met toets op hypotheekofferte

12.07.2007 - Zoals een makelaar ingehuurd kan worden als onafhankelijk adviseur bij de aanschaf van een woning, zo kan vanaf vandaag het sinds 1 mei dit jaar gestartte www.hypothekenhulp.nl ingezet worden voor onafhankelijke beoordeling over een uitgebrachte hypotheekofferte. Degene die de offerte beoordeelt is zelf een erkend hypotheekadviseur en gecertificeerd hypothecairplanner. De klant krijgt zo snel zicht op goedkopere of kwalitatief betere mogelijkheden voor de hypotheek. Hypothekenhulp is de eerste in Nederland die een dergelijke dienst aanbiedt.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
"Als je nu een second opinion op een hypotheek wilt, moet je bij een tweede of derde hypotheekkantoor binnenlopen en steeds het hele proces opnieuw starten", aldus initiatiefnemer Jan Moonen. "En dan nog moet je maar afwachten of het advies dat je krijgt wel onafhankelijk is. Ook de adviseurs van de andere kantoren werken immers op provisiebasis."

Moonen is met zijn activiteiten gestart omdat hij het merkwaardig vond dat je voor veel diensten een onafhankelijke en ongebonden second opinion kan krijgen, maar bij het sluiten van een hypotheek niet. "Een huis koop je op zijn hoogst een paar maal in je leven. Dat betekent dat weinigen daar echt bedreven in zullen worden, en dat de behoefte aan informatie van meerdere kanten broodnodig is om een weloverwogen besluit te nemen. Hypothekenhulp werkt onafhankelijk en geeft alleen een beoordeling zonder op de stoel van de adviseur te willen zitten. We hebben dus geen belang bij de uiteindelijke sluiting van een hypotheek via een bepaald kantoor. Zo kunnen we die onafhankelijkheid ook garanderen."

Hypotheekhulp beoordeelt de aangeleverde offerte op;

- De correctheid van de berekening, zowel fiscaal als de feitelijke juistheid.

- Kosten (bruto/netto per maand)

- Of de uitgebrachte offerte bij een ander geldverstrekker goedkoper of tegen de zelfde maandlasten beter kan.

- Gevolgen bij arbeidsongeschiktheid

- Gevolgen bij werkeloosheid

- Gevolgen bij overlijden

- (vermoedelijke) Restschuld op einddatum

Het nieuwe bedrijf neemt de bestaande offerte als uitgangspunt en kijkt of het beter of goedkoper kan. De cliënt krijgt hiervan een berekening met de naam van de betreffende geldverstrekker/verzekeraar/bank en de contact gegevens van drie hypotheekadviseurs bij hem of haar in de regio. Daarbij wordt ook vermeld of het een keurmerkkantoor betreft en/of er Hypothecairplanners in dienst zijn. De uiteindelijke keuze is aan de cliënt.

De gehele afhandeling gaat per e-mail, fax en/of post. Voor een vast fiscaal aftrekbaar bedrag van € 125,- krijgt cliënt een second opinion rapport.
Bron: http://www.nieuwsbank.nl/inp/2007/07/12/A003.htm
Tags: erkend hypotheekadviseur, hypotheek
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6492
Er zijn 2 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |