hypotheek offerte vergelijking


Hogere huizenprijs remt kooplust af

26.07.2007 - De gestegen huizenprijzen lijken de kooplust te temperen. In de eerste zes maanden zijn er 95.678 huizen van eigenaar verwisseld. Dat zijn er ruim 5000 minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
De gemiddelde verkoopprijs van alle verkochte woningen is met 5,3 procent omhoog gegaan naar € 244.300 euro. In Noord-Holland stegen de prijzen met 8 procent het hardst. Ook Groningen blijkt in trek met een prijsstijging van 7,9 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Woningmarktcijfers.nl, die de cijfers van het kadaster analyseert. Vooral tussenwoningen en appartementen veranderden minder van eigenaar. In het eerste halfjaar van 2007 werden er respectievelijk 12,7 procent en 11,7 procent minder van deze woningen verkocht.
Bron: Overgeld.nl
Tags: huizenprijs
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Kars Jol | Geplaatst op 03 augustus 2007 om 12:14
U schrijft over een prijsstijging van huizen. Volgens mij is dat sterk overdreven. Deze prijsstijgingen worden vastgesteld door het gemiddelde te nemen van de verkoopbedragen van alle verkochte woningen. Die kan inderdaad stijgen, want, zoals u zelf aangeeft in het bericht, de verkoop van kleinere woningen vertoont een daling terwijl grotere (duurdere) huizen nog wel goed worden verkocht. De stijging van de gemiddelde verkoopprijs zegt dus weinig over de prijsstijging van individuele woningen. Naar mijn mening wordt deze stijgende gemiddelde verkoopprijs door makelaars en huizenbezitters graag in de media benadrukt om een opwaartse prijsdruk te creëren. En dus even de waarde van hun bezit, en hun omzet, te stimuleren.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3414
Er zijn 1 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Huren is goedkoper geworden!

Het bezitten van een eigen huis is in de ogen van veel mensen een vorm van status. Dat er ook nadelen aan kleven, beseft lang niet iedereen zich. Soms is huren een veel verstandiger keuze dan kopen. Als huren nou niet zo duur was...

Lees verder

Weer meer vraag naar hypotheken?

Uit een rapport van de Europese Centrale Bank blijkt dat consumenten weer wat meer durven te lenen. Met name op het gebied van hypotheken hebben ze een stijging geconstateerd. Te danken aan het ruime monetaire beleid van de centrale banken?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |