hypotheek offerte vergelijking


Koopkracht daalt sneller dan verwacht

15.08.2007 - De koopkracht dreigt volgend jaar sterker te dalen dan werd aangenomen, ondanks de groeiende economie. Dat blijkt uit nog vertrouwelijk cijfers van het Centraal Planbureau (CPB).

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
In het voorjaar ging het CPB nog uit van een daling van een kwart procent. Nu zullen vooral minima, ouderen en middeninkomens er gemiddeld 1 procent op achteruit gaan, aldus De Telegraaf.

Stijging lasten
De belangrijkste oorzaak voor het verlies van koopkracht zijn stijging van de zorg- en awbz-premie in combinatie met hogere belastingen.

Een aantal ministers komt vandaag bij elkaar voor een eerste bespreking van de Rijksbegroting voor volgend jaar. De koopkrachtproblemen zullen daarbij naar verwachting aan de orde komen. Volgende week en de week daarna vergadert het kabinet bijna dagelijks over de miljoenennota en de andere begrotingsstukken voor 2008. Die verschijnen op Prinsjesdag.

Maatregelen
Minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) heeft al gezegd dat hij lagere en middeninkomens zo veel mogelijk uit de wind wil houden. Maatregelen die waarschijnlijk op tafel zullen komen, zijn aanpassingen van de arbeidskorting (belastingkorting voor werkenden) en de combinatiekorting (korting voor werkenden met thuiswonende kinderen).

SP en VVD hebben laten weten dat een achterblijvende koopkracht met een uitbundige economische groei wat hun betreft onaanvaardbaar is.
Bron: Elsevier

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3139
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |