hypotheek offerte vergelijking


Gemeentewerkt aan groene hypotheek

20.08.2007 - Maandag 20 augustus 2007 - BREDA - Burgemeester en wethouders kijken of ze Bredanaars die hun huis milieuvriendelijk willen verbouwen, kunnen helpen met een 'groene' hypotheek.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
De gemeente zou dan bij banken bemiddelen voor een gunstigere lening als mensen tijdens een verbouwing bijvoorbeeld extra isolatie of zonnepanelen willen plaatsen. "We kijken hoe we dat kunnen aanpakken", stelt verantwoordelijk wethouder Wilbert Willems. "We willen in ieder geval bemiddelend optreden, maar misschien is het in sommige gevallen ook nodig om als gemeente garant te staan." De gemeente wil de komende jaren blijven investeren in een beter milieu. Zo wil Breda huiseigenaren aanspreken in wijken waar een woningcorporatie bijvoorbeeld fors investeert in het opknappen van huizen. "We willen hen dan aanmoedigen om energiebesparende maatregelen te nemen. Zo'n hypotheek kan dan helpen", aldus Willems. Daarnaast wil de gemeente samen met bedrijven gaan kijken hoe zij hun vervoer efficiënter en dus zuiniger kunnen aanpakken, vertelt de wethouder. "Een TomTom kan bijvoorbeeld helpen om de vlugste en zuinigste route te kiezen, meer thuiswerken is misschien mogelijk of een bedrijf kan met een premie mensen aanmoedigen om de fiets te nemen", geeft hij als voorbeelden.

Daarnaast wil de gemeente met hen kijken of er in het productieproces niet energiezuiniger en milieuvriendelijker kan worden gewerkt. Daarbij vergeet de gemeente zichzelf ook niet. "We gaan ons eigen energiegebruik nog strikter in de gaten houden", aldus Willems. "Nu branden alle lampen op het Stadskantoor automatisch tot zeven uur. Dat is verspilling, daar gaan we naar kijken."

De maatregelen volgen op een evaluatie van adviesbureau Ecofys over de uitvoering van het energieprogramma over de afgelopen vier jaar. Daarvoor kreeg Breda in 2003 bijna 433.000 euro subsidie van het rijk. Ecofys oordeelt dat Breda de voorgenomen maatregelen, zoals de invoering van warmtepompen in Nieuw-Wolfslaar, goed heeft uitgevoerd.
Bron: http://www.bndestem.nl/breda/article1772192.ece
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3513
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |