hypotheek offerte vergelijking


FinanciŽle bijsluiters vaak moeilijk te begrijpen

27.08.2007 - Het is lastig om de financiŽle bijsluiters te begrijpen. Dat concludeert de Consumentenbond na een quiz onder bezoekers van de website consumentenbond.nl.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het viel ons op dat veel deelnemers aan de quiz moeite hadden om de informatie in de financiële bijsluiters juist te interpreteren,’’ aldus Marcel van Beusekom van de Consumentenbond. „Slechts één persoon heeft alle vragen van het inhoudelijke gedeelte goed beantwoord.’’

De financiële bijsluiter geeft uitleg bij ingewikkelde financiële producten zoals hypotheken of beleggingsfondsen. Hoe dieper een erbij getekend mannetje buigt, hoe meer risico’s aan het product kleven.

De deelnemers aan de quiz kregen twee bijsluiters voorgeschoteld: een van een hypotheek met garantieverzekering en een beleggingshypotheek. Ook beantwoordden zij vragen over de financiële producten die zij zelf onlangs aanschaften.

Het is taaie stof. Dat blijkt uit het feit dat slechts 165 bezoekers van de website zich hebben gewaagd aan het doorworstelen van alle informatie. „De meeste mensen die interesse hebben in een financieel product, lezen de bijsluiter wel. Maar het is niet altijd makkelijk te begríjpen.’’

Twintig deelnemers wisten het juiste antwoord op de vraag wat de kostenverschillen waren van de twee producten. Ook gaf maar eenderde het goede antwoord over het risico van de producten. „Het is duidelijk, dat je nooit alleen moet uitgaan van de bijsluiter. Elke situatie is anders, dus een persoonlijk advies is essentieel.’’

Bron: AD
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5218
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |