hypotheek offerte vergelijking


Spaarklanten vertrekken bij ABN Amro

30.08.2007 - UTRECHT - Tienduizenden particuliere rekeninghouders en ondernemers brachten de afgelopen vier maanden hun spaargeld onder bij de Rabobank.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Per dag worden zo'n vijfhonderd spaarrekeningen geopend bij de Rabobank, grotendeels afkomstig van klanten van ABN Amro. Dit meldde financieel directeur Bert Bruggink van de Rabobank gisteren tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers.

De bank haalde het afgelopen maanden acht tot negen miljard euro extra spaargeld binnen zonder de hulp van een speciale reclamecampagne. Bruggink: ,,We hebben drie tot vier miljard euro extra spaargeld binnengehaald van particuliere rekeninghouders. Sinds eind april worden er dagelijks zon 500 rekeningen geopend. Dat begon eind april (toen bekend werd dat ABN Amro overgenomen zou worden red.). Het is zeer aannemelijk dat ze van ABN Amro afkomen.’’ In nauwelijks vier maanden tijd is het aantal nieuwe spaarrekeningen met 50.000 gegroeid. Een klein deel ervan is afkomstig van Postbank-klanten, het ING-onderdeel dat samen moet gaan met ING Bank.

Niet alleen de particulieren keren zich af van ABN Amro, ook de ondernemers activeren slapende Rabo-rekeningen. ,,Nu hebben we zeven miljard euro binnengehaald van de ondernemers. Normaal gesproken zou dat 1 tot 2 miljard zijn geweest, Ook binnen het midden- en kleinbedrijf leven de emoties, aldus Bruggink.

Te midden van de overnameperikelen rondom ABN Amro is de Rabobank zichzelf gebleven, constateert bestuursvoorzitter Bert Heemskerk. ,,Daar hebben we voordeel van."

De klanten kiezen, zo werd al eerder bekend, voor de rust bij deze puur Nederlandse bank met wortels in de agrarische gemeenschap. De Rabobank is niet beursgenoteerd, maar een coöperatie die in handen is van de leden.

Bron: ANP

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4901
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |