hypotheek offerte vergelijking


Woningtaxateurs gechanteerd om hoge huizenprijs

01.09.2007 - AMSTERDAM - Woningtaxateurs worden door tussenpersonen gechanteerd om huizen hoog te taxeren, zodat de hypotheek en provisie voor deze personen zo hoog mogelijk uitvallen. Dat zegt de Nederlandse Vereniging van Register Vastgoed Taxateurs (RVT) zaterdag in De Telegraaf.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
De directeur van de branchevereniging noemt deze beïnvloeding van taxateurs een 'dramatische en gevaarlijke ontwikkeling'.

Tussenpersonen als hypotheekadviseurs zouden bij het verstrekken van een taxatieopdracht al aan de taxateur melden welk bedrag minimaal uit de bus moet komen. Als die niet meewerkt, gaat de opdracht doorgaans aan hem voorbij, stelt een taxateur in de krant.

Onafhankelijkheid

"Van onafhankelijkheid is geen enkele sprake meer in taxatieland. Huizenprijzen worden kunstmatig hoog gehouden", zegt hij.

De hypotheekadviseurs zouden enorme bedragen in hun zak steken aan taxatieprovisies. De huizenkoper is hier de dupe van, stelt de RVT.

Bron: De Telegraaf
Tags: huizenprijs, taxatiebemiddelingsbureaus, tussenpersonen
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3191
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Nieuwe hypotheekregels gepresenteerd

De AFM is gisteren naar buiten gekomen met een nieuw toetskader voor hypotheken. Ze waren daar al een tijdje mee bezig, nu ligt er dan een definitief verhaal. Natuurlijk gaan we daar op Hypotheek-Weetjes.nl uitgebreid op in.

Lees verder

Huren is goedkoper geworden!

Het bezitten van een eigen huis is in de ogen van veel mensen een vorm van status. Dat er ook nadelen aan kleven, beseft lang niet iedereen zich. Soms is huren een veel verstandiger keuze dan kopen. Als huren nou niet zo duur was...

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |