hypotheek offerte vergelijking


Verhoging OZB kan leiden tot duurdere bouwcontracten

08.09.2007 - AMERSFOORT - Uit uitgelekte kabinetsplannen blijkt dat het tarief van de omzetbelasting omhoog gaat van 19% naar 20%. Bouwcontracten worden hierdoor mogelijk duurder, zo is te lezen op de website van de Vereniging Eigen Huis (VEH).

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Wanneer de verhoogde omzetbelasting in gaat, is nog niet duidelijk. Dit kan per 1 januari 2008 zijn, maar ook 1 januari 2009 wordt als ingangsdatum genoemd. Het geldende tarief wordt toegepast op het moment van presteren (opleveren). Als er bijvoorbeeld schilderwerk wordt verricht of een cv wordt aangelegd is de oplevering dus bepalend voor het toe te passen tarief. Het moment van (vooruit) betalen is dus niet van belang.

Ook de vrij op naam prijs van een nieuwbouwwoning kan hoger uitvallen door een verhoogde omzetbelasting. Voor overeenkomsten die vóór de datum van de tariefswijziging zijn gesloten geldt: vallen er nog termijnen na deze tariefswijziging, dan worden deze termijnen belast tegen het nieuwe tarief.

Als er in een koop- of aannemingsovereenkomst geen bepaling is opgenomen waarin de prijs wordt aangepast aan (fiscale) wetswijzigingen, zal de overeengekomen prijs (inclusief omzetbelasting) tussen partijen van toepassing zijn. In modelovereenkomsten is een dergelijke bepaling gewoonlijk overigens wel opgenomen.

Op Prinsjesdag (dinsdag 18 september) worden de definitieve kabinetsplannen bekend gemaakt. De bouwrente zal ongewijzigd blijven.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3640
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |