hypotheek offerte vergelijking


Forse daling vergunningen woningbouw

13.09.2007 - In de eerste zes maanden van 2007 is er voor ruim 37 duizend woningen een bouwvergunning verleend. Dat is 24 procent minder dan in de eerste helft van 2006. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Daling bouwvergunningen houdt aan
Vanaf het vierde kwartaal van 2006 is het aantal woningen waarvoor een bouwvergunning is verleend lager dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De daling van 24 procent in het eerste halfjaar van 2007 betreft vrijwel geheel koopwoningen. Dat de daling zo sterk uitpakt, komt mede doordat er in het eerste halfjaar van 2006 veel vergunningen zijn verleend. Ten opzichte van het eerste halfjaar van 2005 was het aantal woningen waarvoor een bouwvergunning is verleend nog wel 2 procent hoger. Overigens zijn voor het eerste halfjaar van 2007 niet van alle gemeenten gegevens ontvangen. Er ontbreken slechts enkele kleine gemeenten.

Sterkste daling Utrecht
In het eerste halfjaar van 2007 was de daling van het aantal woningen waarvoor een bouwvergunning is verleend in het sterkst in Utrecht. Alleen in de provincies Noord-Brabant, Zeeland, Groningen en Gelderland lag het aantal woningen waarvoor een vergunning is verleend hoger dan in de eerste zes maanden van 2006. 

Aantal gereedgekomen woningen ongeveer gelijk gebleven
Het CBS baseert zich bij uitkomsten over de gereedgekomen woningen op gemeentelijke opgaven. Van een aantal gemeenten, waaronder enkele grote, is over het eerste halfjaar van 2007 geen opgave ontvangen. Hierdoor is er geen compleet beeld van het aantal gereedgekomen woningen. Als hiervoor wordt gecorrigeerd is het aantal gereedgekomen woningen waarschijnlijk ongeveer gelijk aan dat van het eerste halfjaar van 2006.

Woningvoorraad neemt toe
In het eerste halfjaar van 2007 zijn er bijna 27 duizend woningen toegevoegd aan de woningvoorraad, 25 duizend door nieuwbouw en 2 duizend door verbouw. Daartegenover zijn er bijna 10 duizend woningen aan de woningvoorraad onttrokken, vooral door sloop. Per saldo is de woningvoorraad toegenomen met ongeveer 17 duizend woningen. Eind juni had de woningvoorraad de grens van 7 miljoen nog niet bereikt.

Bron: cbs.nl

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4286
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |