hypotheek offerte vergelijking


Verhoging eigenwoningforfait treft meer mensen dan verwacht

24.09.2007 - AMSTERDAM - Het eigenwoningforfait wordt voor woningen met een waarde boven de 1 miljoen euro verhoogd (2,35% over het meerdere). Deze verhoging van het eigenwoningforfait treft mogelijk veel meer mensen dan het kabinet de burger wil doen geloven.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Fiscalisten en woningmarktdeskundigen verwachten dat de maatregel bijna honderd miljoen euro oplevert in plaats van de vijftien miljoen euro waar minister Bos (Financiën) op rekent. De belastingmaatregel treft niet alleen de superrijken in de kapitale villa’s.

Fiscalist Marnix van Rij van Ernst & Young stelt dat veel mensen met een middeninkomen en een dure woning er door de nieuwe regeling financieel fors op achteruit gaan. Verder schat Makelaarsorganisatie NVM dat er ongeveer 40.000 woningen in Nederland zijn die meer dan een miljoen euro waard zijn. „De afgelopen drie jaar is het aantal dure woningen alleen maar toegenomen. Deze trend zet naar verwachting de komende jaren door”, zegt de woordvoerder. „Hierdoor stijgt het aantal huizenbezitters dat last krijgt van de belastingverhoging.”

De nieuwe regeling, die in 2009 ingaat, heeft volgens Minister Bos (Financiën) alleen effect op de superrijken.

Bron: DFT.nl
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4840
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |