hypotheek offerte vergelijking


Amsterdam wil snel Halal-hypotheek

24.09.2007 - AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam gaat er bij minister Wouter Bos van FinanciŽn op aandringen dat het snel mogelijk wordt dat moslims in Nederland een islamitische hypotheek kunnen afsluiten.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Deze hypotheken zijn voor de belasting aftrekbaar, waardoor moslims hetzelfde financiële voordeel krijgen als huizenkopers die hun hypotheekrente mogen aftrekken. Vrome Moslims kunnen nu geen reguliere hypotheek afsluiten omdat de islam het betalen van rente niet toestaat.

"Het buitensluiten van een groep Nederlanders van het bezit van een eigen woning is onwenselijk", aldus het Amsterdamse college maandag in antwoord op schriftelijke vragen van de hoofdstedelijke PvdA.

Voldoende mogelijkheden
Volgens het stadsbestuur staat het ministerie van Financiën open voor deze vorm van bankieren en zijn er nu voldoende mogelijkheden om islamitisch bankieren mogelijk te maken in Nederland. Het ministerie van Financiën onderzoekt al hoe de markt voor islamitisch bankieren in Nederland verder tot ontwikkeling kan worden gebracht, aldus de gemeente. Aan de andere kant heeft de Belastingdienst begin dit jaar wel een streep getrokken door een voorstel voor een halal hypotheek van een kredietverstrekker uit Leiden.

Rentevrij
De gemeente meent dat een islamitische hypotheek de koopwoningen in Amsterdam beter bereikbaar maakt voor moslims. De hoofdstad weet niet precies hoeveel vrome moslims hun woning rentevrij willen financieren.

Uit onderzoek bleek dat 200.000 van de één miljoen moslims in Nederland interesse hebben in islamitisch bankieren. Als dit percentage voor de hoofdstad zou gelden, is dat 2,4 procent van de Amsterdamse bevolking.

Bron: ANP
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4559
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |