hypotheek offerte vergelijking


Nieuwe garantie voor kopers van huis

02.10.2007 - AMSTERDAM - De angst om opgezadeld te worden met dubbele woonlasten is voor veel mensen die hun eigen huis nog niet hebben verkocht een drempel om een nieuwe woning te kopen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De overbruggingsgarantie, een nieuw financieel product ontwikkeld door makelaars en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), biedt de koper de mogelijkheid om eigenaar te worden van zijn of haar droomhuis, maar geeft hem ook de tijd om de eigen woning verkopen. Dankzij de overbruggingsgarantie worden eventuele dubbele woonlasten binnen de afgesproken garantietermijn door de verkoper aan koper vergoed, zolang die zijn of haar eigen woning nog niet heeft verkocht en overgedragen. " Tijdens het onderhandelingsproces wordt bepaald of de overbruggingsgarantie geldt voor een of twee jaar. Wanneer de verkoop rond is, legt de makelaar van de verkoper de overbruggingsgarantie vast in de hypotheekakte", legt Marco van Driel, directeur van het Centraal Bureau Overbruggingsgarantie (CBOV) uit.

Voor de verkoper is de overbruggingsgarantie interessant, want de garantie betekent dat er meer gegadigden zullen zijn voor de woning. "De verkoper pakt met het geven van een overbruggingsgarantie ook potentiële kopers mee die wel interesse tonen maar zonder zo'n garantie de stap om te kopen niet durven te zetten, omdat ze opzien tegen eventuele dubbele woonlasten", aldus Van Driel. Kijk hier voor meer informatie over kosten koper.

De directeur is niet bang dat kopers door de overbruggingsgarantie gaan treuzelen als het gaat om de verkoop van hun eigen woning. "We eisen dat de verkoop gebeurt door een makelaar die aangesloten is bij een van de vier grote brancheorganisaties. Die moeten er mede op toezien dat er geen misbruik wordt gemaakt van het overbruggingskrediet door bijvoorbeeld treuzelgedrag." Overigens blijkt dat er maar weinig mensen echt financieel klem raken door dubbele woonlasten.

Bron: Telegraaf.nl
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5241
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |