hypotheek offerte vergelijking


Opnieuw stijging van de huizenprijzen in derde kwartaal

04.10.2007 - In het derde kwartaal laten de prijzen van huizen opnieuw een stijging zien. Vergeleken met het tweede kwartaal is de prijs van een verkochte woning gemiddeld met 1,1 procent toegenomen, aldus makelaarsorganisatie Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Men betaalt op dit moment gemiddeld 248.000 euro voor een woning. Dat is een prijsstijging van 4,3 procent ten opzichte van een jaar geleden. De woningmarkt kan hierbij in twee delen opgesplitst worden. De prijzen van duurdere woningen laten een bovengemiddelde stijging zien, waar de prijzen van de goedkopere woningen achterblijven. Volgens de NVM is de betaalbaarheid van een koopwoning nog meer onder druk komen te staan. “De schaarste aan woningen blijft en de prijzen blijven daardoor stijgen. De betaalbaarheid van woningen zal daarmee alleen maar afnemen”, aldus NVM-voorzitter Ger Hukker.

De prijzen van woningen in een groot deel van Nederland stijgen harder dan de inflatie. Deze ontwikkeling is volgens de NVM-voorzitter verontrustend te noemen, omdat dit gepaard gaat met een geringe bouwproductie, een stagnerende loonontwikkeling en een licht oplopende rente.

Volgens NVM-voorzitter Ger Hukker is er met name in de Randstad onvoldoende nieuwbouw en te weinig aanbod van kwalitatieve koopwoningen voor modale huishoudens, waardoor de prijzen in de Randstad bovengemiddeld stijgen. "Door de hoge prijzen en het ontbreken van veelgevraagde eengezinswoningen prijst de Randstad zich uit de markt."

Bron: ANP
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5447
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |