hypotheek offerte vergelijking


Nieuwe hypotheek starters Amsterdam

05.10.2007 - Amsterdam komt met een nieuwe startershypotheek. Huizenkopers krijgen een tijdelijke korting tot negentig procent op de erfpachtlasten die aan het grondbedrijf betaald moet worden.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Dit meldde GroenLinks-wethouder Maarten van Poelgeest (grondzaken) donderdag op een congres ter gelegenheid van het 111-jarig bestaan van het erfpachtsysteem in Amsterdam. Hij stelt een onderzoek in naar de mogelijkheden.

Bij de nieuwe 'emancipatiehypotheek' hoeven huizenkopers de erfpacht niet meteen af te kopen bij de gemeente. Voor een woning van bijvoorbeeld 200.000 euro sluit de koper dan slechts een hypotheek af van 150.000 euro bij de bank.

Het erfpachtcanon voor de grond, in dit voorbeeld 50.000 euro, kan dan buiten de hypotheek blijven, en per jaar betaald worden, waarbij Amsterdam de eerste jaren grote kortingen verstrekt. Van Poelgeest wil starters het eerste jaar tien procent van de erfpachtcanon laten betalen, en de jaren daarna steeds tien procent extra.

Van Poelgeest: ''De erfpacht groeit mee met het inkomen van de starter. Hij betaalt pas meer als hij bijvoorbeeld een betere baan krijgt of gaat samenwonen. Het mooie is dat het erfpachtsysteem ons deze mogelijkheid biedt. Op eigen grond kan dit niet.''

De emancipatiehypotheek komt in de plaats van Amsterdamse Middensegment Hypotheek (AMH), waarbij Amsterdam huizenkopers tegemoet kwam met een vrijwel renteloos leningdeel. Deze hypotheek werd gestopt omdat het Amsterdam te veel kostte.
Bron: het Parool
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6513
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |