hypotheek offerte vergelijking


Hypothekers weten te weinig en geven fout hypotheek advies

27.10.2007 - Bijna de helft van de hypotheekadviseurs weet nog minder van de fiscale aftrekbaarheid van woonlasten dan hun klanten. Ook adviseren ze vaak onnodige en te dure verzekeringen of wordt een verkeerde hypotheek aangeraden. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) naar de kwaliteit van hypotheekadviseurs, schrijft De Telegraaf.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Afgelopen jaar werd voor 123 miljard euro aan hypotheken voor woningen verstrekt. Met name rond aanvullende verzekeringen, zoals risicoverzekeringen die er bijvoorbeeld voor zorgen dat de klant zijn hypotheek kan blijven betalen als een partner overlijdt, gaat volgens de AFM veel mis. Zo'n twee op de drie onderzochte risicoverzekeringen blijken niet bij de financiële situatie van de klant te passen.

Daarnaast blijkt het merendeel van de hypotheekverstrekkers klanten niet te waarschuwen voor de risico's van een te hoge hypotheek. Als er wel een toelichting wordt gegeven is die vaak niet goed genoeg. Daarmee overtreden ze hun eigen gedragscode.

De AFM onderzocht 426 adviesdossiers van dertig verschillende hypotheekadviseurs, een verzekeringsmaatschappij en vier banken. Het onderzoeksrapport 'Kwaliteit advies en transparantie bij hypotheken' wordt volgende week gepresenteerd.
Bron: ANP
Tags: aftrekken hypotheekrente, fiscale aftrekbaarheid, hypotheek, hypotheek advies, hypotheekadviseurs, hypotheken, woonlasten
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5471
Er zijn 7 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |