hypotheek offerte vergelijking


Arme hypotheek banken of juist niet

01.11.2007 - Er valt voor banken heel wat te verdienen aan een hypotheek, maar de laatste tijd wordt er om de klanten gevochten. De banken maken naar eigen zeggen nu zelfs nog nauwelijks winst op hun nieuwe klanten. Dat is niet zielig, want de winst is gewoon uitgesteld tot later.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Alle Nederlanders samen hebben zo’n €600 miljard geleend om hun woning te financieren. Dat is €37.500 per hoofd van de bevolking, een enorm bedrag. Buitenlandse geldverstrekkers, zoals Bank of Scotland, Argenta en GMAC, hebben de laatste jaren zo’n 10 procent van deze markt veroverd. Voor de Nederlandse banken reden genoeg om in de tegenaanval te gaan.

Vooral SNS, Rabobank, Postbank en ING Bank timmeren hard aan de weg met hun ’uitgeklede’ budgethypotheken. De klant krijgt dan korting op de hypotheekrente die tot 0,8 procent kan oplopen. Op een hypotheek van €250.000 scheelt dat dus maximaal €2000 per jaar. Klanten zijn niet ongevoelig voor zulke bedragen.

Je moet wel flink uitkijken met zo’n uitgeklede hypotheek, want de kans is groot dat je juist duurder uit bent. De korting geldt namelijk bij de bovengenoemde banken alleen voor de eerste periode. Stel, u zet de hypotheekrente tien jaar vast. De hypotheek heeft een looptijd van dertig jaar, waarvan u twee derde van de tijd geen korting heeft. Eigenlijk moet u het voordeel dus door drieën delen. Dan had u goedkoper uit kunnen zijn bij een andere aanbieder die eerst duurder leek.

We hebben deze budgethypotheken getest in de Geldgids en concluderen dat het vaak een sigaar is uit eigen doos. U betaalt de korting later dubbel en dwars terug. De voorwaarden van sommige uitgeklede hypotheken zijn slecht. Ik adviseer u in ieder geval niet te kiezen voor een beperkte verhuisregeling. U mag de hypotheek dan bijvoorbeeld niet langer boetevrij aflossen als u gaat verhuizen. Ook zijn er budgethypotheken waarbij u de lage rente van uw huidige hypotheek niet mag meenemen naar uw nieuwe woning. Soms is de hypotheek niet geschikt voor de aankoop van een nieuwbouwwoning.

Financiële producten worden steeds ingewikkelder. Zorg er dus voor dat u er genoeg van afweet, zodat u niemand hoeft te vertrouwen op zijn blauwe ogen. Beter gehaaid dan een poot uitgedraaid.

Bron: Overgeld.nl
Tags: argenta, bank of scotland, banken, budgethypotheken, hypotheek, hypotheekrente, ing bank, Rabobank
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4953
Er zijn 8 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |