hypotheek offerte vergelijking


Goede hypotheekadviseurs

10.11.2007 - Hypotheekadviseurs zijn onmisbaar. Bijna niemand heeft genoeg geld om een huis te kopen, dus u heeft iemand nodig die de financiering voor u regelt. Er komt bovendien heel wat bij kijken om consumenten een hypotheekadvies te geven dat goed bij hen past. Je moet daarvoor verstand hebben van belastingen, verzekeren en wetgeving, maar ook goed kunnen luisteren naar de wensen van je klanten.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De meeste huizenkopers hebben er geen idee van hoe ingewikkeld een hypotheek kan zijn. U kunt bijvoorbeeld belastingvrij sparen voor de aflossing van uw hypotheek, maar alleen via een verzekering. De Consumentenbond vindt al sinds 1980 dat dit monopolie van verzekeraars afgeschaft moet worden. De afgelopen zomer heeft de Tweede Kamer een wetsvoorstel aangenomen van Staf Depla (PvdA) en Stef Blok (VVD) die belastingvrij hypotheeksparen via de bank ook mogelijk maakt.

Hypotheekadviseur J. Koets heeft berekend (zie zijn column op www.iex.nl) dat u met hypotheeksparen via de bank zeker 20% goedkoper uit kunt zijn dan met zo'n beleggingspolis. Iemand met een hypotheek van €100.000 kan circa €10.000 besparen op een hypotheek met een looptijd van 30 jaar. Wie zijn klanten op zulke ontwikkelingen wijst, mag zich met recht 'adviseur' noemen.

Helaas zijn er ook hypotheekverkopers die gewoon doorgaan met het aanbieden van dure beleggingspolissen waar je als klant moeilijk vanaf komt. Vandaar dat de Consumentenbond hypotheekadviseurs en geldverstrekkers heeft opgeroepen de verkoop van dit soort polissen voorlopig te staken en te komen met een (tijdelijke) tussenoplossing.

De oproep heeft een storm van protest opgeleverd onder banken en adviseurs. Een van de argumenten van deze critici is dat de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor hypotheek- en pensioensparen bij de bank nog moet goedkeuren. Dat is inderdaad een probleem. Als de wet niet tijdig wordt bekrachtigd, wordt de invoering ervan uitgesteld. Misschien wel tot 2009, want gewoonlijk worden belastingregels niet in de loop van het jaar gewijzigd. Ik vraag met name die vijf senatoren die banden hebben met verzekeraars, nu rekening te houden met de belangen van de consument en de wet goed te keuren.

De verkoop van beleggingspolissen moet hoe dan ook worden gestaakt totdat er een alternatief op de markt is. Zelfs al duurt dat uitstel tot 2009. Goede hypotheekadviseurs begrijpen wel waarom.

Bron: Overgeld.nl
Tags: banksparen, beleggingshypotheek, hypotheek, hypotheek advies, hypotheekadviseurs, spaarhypotheek
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5764
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |