hypotheek offerte vergelijking


Minister Bos: kwaliteit hypotheekadvies moet beter

13.11.2007 - Minister van FinanciŽn Wouter Bos maakt zich zorgen om de kwaliteit van de hypotheekadviezen in Nederland. De adviezen moeten beter. Dat schrijft de PvdA-bewindsman aan de Tweede Kamer in reactie op een onderzoek van deAutoriteit FinanciŽle Markten (AFM).

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Volgens Bos is een goede advisering van groot belang omdat de markt voor hypotheken in Nederland groot is. Bos noemt de beslissing over een hypotheek één van de belangrijkste beslissingen op het financiële vlak voor een consument.

Bos heeft met de AFM gesproken en is het eens met de maatregelen die de financiële waakhond voorstelt in het rapport. Zo wil de AFM strenger gaan controleren.

Uit het rapport van de AFM bleek begin deze maand dat een kwart van de adviezen van hypotheekadviseurs ondermaats is. De adviezen schieten vooral tekort op het gebied van vermogensopbouw, het oversluiten van hypotheken en de fiscale gevolgen van een lening. Daarnaast adviseren ze regelmatig onnodige en te dure verzekeringen.

Vorig jaar werden meer dan een half miljoen nieuwe hypotheken afgesloten. Daarmee was ruim 123 miljard euro gemoeid. In Nederland staan nu 4,2 miljoen hypotheken ingeschreven.

Bron: dePers
Tags: erkend hypotheekadviseur, hypotheek, hypotheekadviseurs, hypotheken

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4058
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |