hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekadviseurs klagen over procedures bij AFM

15.11.2007 - Financieel adviseurs klagen over de strenge controles van toezichthouder AFM. Er is sprake van willekeur, overijverige ambtenarij en teveel controles die ons het werken onmogelijk maken, zegt adviseur Ben Spee. Omdat meldingen vanuit de branche over willekeur en fouten zich volgens de adviseurs opstapelen, beginnen deze tussenpersonen een breed onderzoek naar de toezichthouder dat de Tweede Kamer moet wakker schudden.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Nederland telt 11.000 financieel adviseurs, de tussenpersonen. Voor hun verplichte vergunning moeten ze bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) langs. Ook met een vergunning volgen nog controles. Aanleiding vormden onder andere de wanpraktijken met te hoge tarieven en ondoorzichtige adviezen.

„Die controles zijn noodzakelijk. Maar zo agressief als de AFM bezig is, dat gaat momenteel alle perken te buiten”, zegt Spee, voorman van enkele tientallen onafhankelijke adviseurs in het land.

De groep vulde een fonds waarmee een onderzoeker wordt ingehuurd, die moet verifiëren of de klachten terecht zijn en statistisch onderbouwen hoe groot het leed in de branche werkelijk is. Het onderzoek begint in februari 2008. Binnenkort wordt een klachtensite geopend.

„Voorbeelden te over: een vergunningaanvraag van de één wordt bij de AFM stellig en volledig afgewezen. Exact dezelfde tekst werd door een vergelijkbaar bureau ingeleverd en dat kwam er glansrijk doorheen. Zulke enorme verschillen, die je vergunning en dus het voortbestaan van je kantoor raken, zijn rationeel niet te verklaren”, zegt Spee. „Bovendien verklaart de AFM zijn besluiten vaak niet. Hun houding is bot. Of ze reageren helemaal niet. Omdat ze niet antwoorden, moeten we hier nu keihard tegen in gaan.”

De AFM is verbaasd over de aanval. „We werken volgens strikte regels. Gaat er iets fout, dan kunnen tussenpersonen bezwaar maken. Onze controles zijn complex. We snappen dat als we ineens alle 11.000 adviseurs secuur volgen, niet alles altijd even goed kan gaan. Maar omvangrijke conflicten kennen we niet.” 

Bron: DFT.nl
Tags: erkend hypotheekadviseur, hypotheek, hypotheekadviseurs, hypotheekverstrekkers
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5363
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |