hypotheek offerte vergelijking


Hypotheek-gedupeerden claimen half miljoen euro van Rabobank

22.11.2007 - De Rabobank Over Betuwe in Elst heeft een claim van een half miljoen euro aan de broek hangen. Dat bedrag eist de Amsterdamse advocaat Hendrik Jan Bos namens vijftien gedupeerden van de zogeheten Woonzeker Hypotheken. Daarmee krijgt deze al jaren slepende affaire een nieuw vervolg.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Bij de geruchtmakende Woonzeker Hypotheken werden woningbezitters verleid de overwaarde van hun woning te steken in beleggingsconstructies, met een rendement van 30 procent per jaar. Woonzeker Hypotheken had een bedrijfskrediet bij de Rabobank Over Betuwe.

Een deel van de beleggingen liep via een rekening bij dezelfde bank. Dat geld, naar schatting negen é tien miljoen euro, is verdwenen. Woonzeker Hypotheken is failliet.

Volgens Bos heeft de Rabobank in Elst de zorgplicht jegens haar cliënten verzuimd en is de bank daardoor mede schuldig.

De claim van een half miljoen euro betreft de schade die op het conto van de bank is te schrijven.

Volgens de Amsterdamse advocaat had Woonzeker Hypotheken niet de vereiste vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om beleggingsproducten te verkopen. De Rabobank had zich daarvan moeten vergewissen, maar heeft dat nagelaten.

"Het kantoor in Elst heeft dat volgens ons niet gemeld aan het hoofdkantoor van Rabobank Nederland, die toezicht houdt op alle filialen. Een jaar of twee eerder speelde de Anwas-affaire met mislukte beleggingen bij het Rabo-kantoor in Doetinchem. Je zou toch denken dat men daarvan geleerd had toen Woonzeker Hypotheken zich aandiende", zegt Bos.

Hij meent een sterke zaak te hebben.

Niet alleen geeft de bank - in interne stukken die Bos heeft - toe dat er sprake was van 'structurele tekortkomingen', ook beroept Bos zich op een vergelijkbare zaak. "Het gaat om de Safe Haven-affaire in Volendam, waarbij geld zeer risicovol werd belegd.

Particulieren zijn daardoor miljoenen kwijtgeraakt. De Hoge Raad heeft twee jaar geleden bepaald dat de Fortis-bank daarbij tekortgeschoten is in haar zorgplicht", aldus Bos.

Gedupeerden van Woonzeker Hypotheken werden tot voor kort begeleid door financieel expert Ton Bazelmans van Santema & Blonz uit Budel. Bazelmans verloor een geding tegen de Rabobank. De gedupeerden hebben zich nu tot Bos gewend.  
Bron: bndestem.nl
Tags: beleggingshypotheek, hypotheken, Rabobank
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5558
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Na koopsubsidie ook startersleningen op

Een paar weken geleden werd duidelijk dat de pot voor de Koopsubsidie echt leeg was. Inmiddels is ook het budget voor de Startersleningen onverwacht helemaal op. Wat betekent dit voor de woningmarkt?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |