hypotheek offerte vergelijking


Verhoging eigenwoningforfait voor dure woningen geleidelijk ingevoerd

23.11.2007 - De invoering van de verhoging van het eigenwoningforfait voor woningen met een WOZ-waarde van meer dan € 1 miljoen wordt geleidelijker ingevoerd dan oorspronkelijk was voorgesteld. Op 21 november 2007 is dit tijdens de parlementaire behandeling van het Belastingplan 2008 in een nota van wijziging doorgevoerd.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het nieuwe voorstel is om met ingang van 2009 het plafond in het eigenwoningforfait te laten vervallen en vanaf 2010 in stappen het eigenwoningforfait voor woningen met een WOZ-waarde van meer dan € 1 miljoen te verhogen. Deze verhoging zal in 7 gelijke stappen gaan in de jaren 2010 tot en met 2016. In dat laatste jaar zal het eigenwoningforfait 2,35% zijn. 

Ondanks dat de verhoging nu wordt uitgesmeerd over 7 jaren blijft de maatregel in strijd met het regeerakkoord waarin is bepaald dat er in deze kabinetsperiode geen fiscale maatregelen rond het eigenwoningbezit genomen zullen worden.

Lasten worden verhoogd, terwijl op geen enkele manier een bijdrage wordt geleverd aan het oplossen van problemen op de woningmarkt.  Door nu een stapsgewijze verhoging te introduceren worden de negatieve gevolgen voor de doorstroming op woningmarkt wel beperkt.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Tags: eigenwoningforfait, huizenmarkt, huizenprijs, woonlasten
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: E.Bosch | Geplaatst op 26 maart 2009 om 13:08
Bij een hypotheekvrije woning wordt het eigenwoningforfait niet bij het inkomen opgeteld. Blijft deze regel ook vanaf 2010 van kracht?Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6594
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Verlengen hogere NHG-grens?

Vorig jaar zomer werd de maximale koopsom van een woning, om in aanmerking te komen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) na veel wikken en wegen eindelijk verhoogd. Tijdelijk, aangezien het bedoeld was als middel om de tobbende woningmarkt uit het slop te trekken.

Lees verder

Hypotheekrenteaftrek en de standpunten van de politieke partijen

Alle politieke partijen hebben al hun speerpunten in het partijprogramma samengevat en zijn nu onderling met elkaar in debat. Wie er straks als sterkste uit de bus komt, mag in ieder geval zijn borst nat maken wat betreft het onderwerp: hypotheekrenteaftrek.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |