hypotheek offerte vergelijking


Rabobank verwacht verdere stijging huizenprijzen

23.11.2007 - De Rabobank verwacht een verdere stijging van de huizenprijzen. Dit jaar met 4,25% en in 2008 met 3,25%. De regionale verschillen kunnen echter aanzienlijk zijn. Vooral de huizenprijzen in het noorden van de Randstad nemen sterk toe. De sterke economische ontwikkeling in deze regio ligt hieraan ten grondslag.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Ook de prijzen in de andere grote agglomeraties in de Randstad groeien bovengemiddeld. Dit blijkt uit het "Kwartaalbericht Woningmarkt" van het economisch bureau van Rabobank.

Verder blijkt dat de voor de Nederlandse woningmarkt belangrijke kapitaalmarktrente zeer beperkt heeft gereageerd op de internationale financiële problemen. Wel worden er nu minder hypotheken verstrekt. Dat komt doordat minder huishoudens verhuizen dan vorig jaar en doordat banken voorzichtiger zijn met het verstrekken van krediet. Dit laatste hangt onder meer samen met de hypotheekproblemen in de VS. De betaalbaarheid van Nederlandse woningen neemt dit en volgend jaar verder af. De financieringslasten nemen toe door de stijgende huizenprijzen en de verwachte beperkte toename van de kapitaalmarktrente. Door de krapte op de arbeidsmarkt kunnen de CAO-lonen volgend jaar wel sneller toenemen dan dit jaar, maar dat zal onvoldoende zijn om de kostentoename volledig te compenseren.
Bron: Rabobank
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, hypotheek, hypotheken, Rabobank
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4678
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |