hypotheek offerte vergelijking


Huizenprijzen blijven stijgen

23.11.2007 - AMSTERDAM - De voor de Nederlandse woningmarkt belangrijke kapitaalmarktrente heeft zeer beperkt gereageerd op de internationale financiele problemen. Dat is gunstig voor de consument.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Nederlandse woonconsumenten, die steeds vaker kiezen voor een lange rentevaste periode van 5 jaar of langer, blijven profiteren van lage rentestanden uit het recente verleden. Dit staat ondermeer in het recent verschenen “Kwartaalbericht Woningmarkt” van het economisch bureau van de Rabobank.

Wel worden er nu minder hypotheken verstrekt. Dat komt doordat minder huishoudens verhuizen dan vorig jaar. Bovendien verstrekken banken restrictiever krediet.

'Huizenprijzen blijven stijgen'

De Rabobank verwacht een verdere stijging van de huizenprijzen. Dit jaar met 4¨% en volgend jaar met 3¨%. De regionale verschillen kunnen echter aanzienlijk zijn. Hierbij valt op dat de huizenprijzen in het noorden van de Randstad sterk toenemen. De sterke economische ontwikkeling in deze regio ligt hieraan ten grondslag.

Ook de prijzen in de andere grote agglomeraties in de Randstad groeien bovengemiddeld.

De Rabobank noemt het onbegrijpelijk dat de nieuwbouwproductie nog steeds achterblijft. Het ministerie van VROM heeft in 2005 met 20 regio’s bouwafspraken gemaakt om in vijf jaar 360.000 nieuwbouwwoningen te realiseren. Op de helft van deze periode is slechts 37,5% hiervan gerealiseerd.

Bron: Overgeld.nl
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, hypotheek, hypotheken, Rabobank, verhuizen
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4757
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |