hypotheek offerte vergelijking


Overheden mogen geen hypotheken meer verstrekken

24.11.2007 - Lagere overheden zoals provincies en gemeenten mogen geen hypotheken meer verstrekken aan eigen werknemers. Dat heeft het kabinet vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad bekendgemaakt. De regeling wordt afgeschaft omdat die misbruik van publiek geld in de hand zou werken. Onder meer politieke ambtsdragers profiteerden van de hypotheekregeling, die als secundaire arbeidsvoorwaarde gold.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het kabinet vindt het onwenselijk dat decentrale overheden tegen gunstige voorwaarden aan het eigen personeel hypotheken afsluiten voor de aanschaf van een eigen woning. Er zou met publieke middelen risico worden gelopen zonder dat een publiek doel wordt gediend.

Ook het vorige kabinet wilde het verstrekken van hypotheken door overheden al afschaffen. De regeling geldt niet voor reeds afgesloten hypotheken.

Bron: Trouw
Tags: hypotheek, hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3323
Er zijn 2 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder



Copyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |