hypotheek offerte vergelijking


Huizenkoper moet eerst naar notaris

27.11.2007 - AMSTERDAM - Alle toekomstige huizenkopers zouden eerst bij de notaris langs moeten voor een adviesgesprek. Dit voorkomt dat zij slachtoffer worden van snelle adviseurs en slechte hypotheekproducten. Dat stelt hoogleraar Martin Jan van Mourik, mede-auteur van het boek MijnEigenHaard.nl. Volgens hem zijn huizenkopers door hun eigen onwetendheid vaak duizenden euro’s te veel kwijt. Er staat geen verhouding tussen de kwaliteit van de dienstverlening en de provisie, die wordt opgestreken.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
De tussenkomst van de notaris kan dit volgens hem voorkomen. Van Mourik, zelf notaris, zegt dat het hem niet om eigen gewin te doen is en benadrukt dat de notaris al onderdeel is van het koopproces.

Tegelijk met het boek MijnEigenHaard.nl lanceert uitgever Novactum een website. Daarop worden huizenbezitters opgeroepen mee te doen met een gezamenlijk collectief.

,,Door als collectief te onderhandelen met marktpartijen hopen we sterker te staan,’’ zegt initiator Mike Vermeer van Novactum. ,,Bij de gemiddelde hypotheek verdwijnt 6000 euro in de zakken van banken en tussenpersonen.’’
Bron: AD
Tags: huizenmarkt, hypotheek, notaris, tussenpersonen
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (2)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: mark | Geplaatst op 27 november 2007 om 20:24
tijd dat er eens serieus werk gemaakt wordt van financieel adviesDoor: Consument | Geplaatst op 29 november 2007 om 14:07
Wat een onzin verhaal dat eigenhaard.nl, een volstrekt belachelijk rekenvoorbeeld geven: 6000 euro kosten op een hypotheek van 3 ton ? En dan voor de samensterk hypotheek 1750,- euro advieskosten rekenen ? Hypotheekmaffia.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3803
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |