hypotheek offerte vergelijking


GMAC Hypotheken staat te koop - update: gestopt met hypotheken

29.11.2007 - MAC Hypotheken staat te koop, zo stellen diverse ingewijden. Het bedrijf zelf onthoudt zich van elk commentaar. Naast het Nederlandse bedrijf zouden ook de Spaanse en de Duitse tak in de etalage staan.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
GMAC Financial Services, waar GMAC Nederland onder valt, leed in het derde kwartaal ruim € 1 mld verlies. Het bedrijf zegt portefeuilles nauwelijks nog kwijt te kunnen op de kapitaalmarkt en heeft de laatste maanden € 700 mln extra in het internationale hypotheekbedrijf moeten steken. Een herstructurering, die wereldwijd het aantal banen met een kwart moet terugbrengen tot 9.000, is daarop de reactie. GMAC Hypotheken maakte juist gisteren bekend in ons land de grens van € 3 mld aan nieuw ingeschreven hypotheken te zijn gepasseerd, een stijging van 165% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. GMAC behoort met een marktaandeel van ruim 3% tot de tien grootste geldverstrekkers in Nederland.

Update 13 maart 2008

GMAC stopt Nederlandse hypotheken

GMAC is in Nederland gestopt met het verstrekken van hypotheken. Het bedrijf uit de VS is in de problemen gekomen door de kredietcrisis, doordat het alle hypotheken doorverkocht aan beleggers.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat de Nederlandse hypotheekmarkt door de kredietcrisis wordt getroffen. Meer dan 50.000 Nederlanders hebben bij GMAC een hypotheek afgesloten.

De Amerikaanse hypotheekverstrekker probeerde de laatste jaren met stunttarieven de Nederlandse markt te veroveren. Volgens een woordvoerder van het bedrijf komt de dienstverlening aan bestaande klanten niet in gevaar.
Bron: AM
Tags: bkr hypotheek, gmac, hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (5)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Jac | Geplaatst op 04 maart 2008 om 08:57
Heb vernomen dat GMAC zo bij zo in Europa momenteel een stop heeft op het verkoop van hypotheken!Door: Mark | Geplaatst op 12 maart 2008 om 15:32
Per vandaag is inderdaad de verkoop gestopt.Door: matthieu | Geplaatst op 14 maart 2008 om 07:41
vandaag stond in de krant, dat er geen nieuwe hypotheken meer worden afgesloten
en voor wie de rente vast afloop over moet naar een ander, maar niet metzulke scherpe rente tarievenDoor: Marja | Geplaatst op 10 januari 2009 om 20:22
GMAC wordt EMAC. Het hypotheekgedeelte is doorverkochtDoor: Erwin | Geplaatst op 24 februari 2009 om 13:41
heb ook een GMAC hypotheek, heb van GMAC niets vernomen inzake een overname. Is dat uberhaupt wel gebeurd?Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 10860
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Na koopsubsidie ook startersleningen op

Een paar weken geleden werd duidelijk dat de pot voor de Koopsubsidie echt leeg was. Inmiddels is ook het budget voor de Startersleningen onverwacht helemaal op. Wat betekent dit voor de woningmarkt?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |