hypotheek offerte vergelijking


ING heft hypotheekvehikels op

29.11.2007 - ING Bank heft twee geldmarktvehikels op waarin het eigen hypotheekleningen en bedrijfskredieten had ondergebracht. Door de kredietcrisis eisten beleggers in deze vehikels een steeds hogere rente, waardoor het aanhouden van de fondsen voor de bank-verzekeraar niet langer rendabel is.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Met deze ingreep komen de risico's op de hypotheken en de bedrijfsleningen weer geheel voor rekening van ING. De portefeuille heeft een omvang van euro 23,4 mrd. De geldmarktvehikels zetten tot nu kortlopend schuldpapier uit op de geldmarkt dat werd gekocht door onder meer pensioenfondsen, bedrijven en andere banken.

Volgens Johannes Wolvius, binnen ING Bank verantwoordelijk voor kapitaalmarktfinanciering, werd de financiering van de fondsen te duur. 'Door de crisis op de obligatiemarkt eisen beleggers een steeds hogere rentevergoeding op het kortlopende schuldpapier. Het punt was bereikt dat het goedkoper is om de vehikels op te heffen.' ING hoeft volgens hem geen verliezen te nemen op de portefeuille. Er is in het derde kwartaal besloten tot opheffing.

Een groot aantal banken heeft vehikels als ING. Beleggers mijden deze omdat ze het onderpand wantrouwen. Als beleggers afhaken, komen de risico's terug bij de banken. De Duitse bank IKB raakte in augustus aan de rand van de afgrond doordat het verliezen leed op een vehikel dat in Amerikaanse hypotheken had belegd.
Bron: Het Financieele Dagblad
Tags: hypotheek, ing bank
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4018
Er zijn 2 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |