hypotheek offerte vergelijking


Subprime-leningen ook naar kredietwaardige kopers

03.12.2007 - Niet alleen mensen met een laag inkomen en weinig onderpand kregen de afgelopen jaren in de Verenigde Staten een zogenoemde 'subprime'-hypotheek. Dat blijkt uit een onderzoek van de zakenkrant The Wall Street Journal.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Ook steeds meer huizenkopers met een redelijk inkomen die in aanmerking konden komen voor een 'normale' lening, kregen de risicovolle hypotheekvorm aangeboden.
Tussen 2000 en 2006 nam het percentage van mensen met een hoge kredietwaardigheid die toch tekenden voor een subprime-hyptoheek sterk toe. Ging in 2000 nog 41 procent van deze leningen naar mensen met een hoger inkomen, in 2006 was dat 61 procent, aldus de krant.
Het aantal financiële instellingen dat deze kredietvorm aanbood nam toe en zij brachten de hypotheken agressief aan de man. Veel tussenpersonen zouden het ook makkelijker hebben gevonden om mensen een subprime-hypotheek aan te bieden dan een 'gewone' lening. Een aanzienlijk deel van de klanten verdiepte zich volgens de krant nauwelijks in de voorwaarden van de hypotheek die zij kregen.
Een van de kenmerken van een subprime-hypotheek is dat de rente na korte tijd sterk stijgt. De combinatie van een dalende huizenprijs en stijgende kosten deden veel huizenbezitters de afgelopen maanden de das om. Zij betaalden hun afbetalingen niet meer op tijd en banken raakten daardoor in de problemen. Als gevolg van deze crisis op de hypotheekmarkt onstonden er ook problemen op de kredietmarkt, omdat banken niet meer aan elkaar durfden te lenen.
Bron: ANP
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, hypotheek, hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: A.P. Blok | Geplaatst op 16 februari 2008 om 08:23
Alle financiele producten met, voor consumenten nadelige gevolgen, worden veroorzaakt door oneigenlijke verkoop op provisie basis. Provisie is een feodale beloningsvorm voor verkoopinspanning in stand gehouden door verzekeraars en banken om omzet te genereren. Stop de provisie beloning en de gratis reisjes naar het buitenland en laatde financieel adviseur zijn nota gewoon aan de klant sturen. Dat is aanzienlijk goedkoper en beter controleerbaar.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4934
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |