hypotheek offerte vergelijking


Banken voorzichtiger met verstrekken hypotheken

03.12.2007 - Banken zijn vanwege onder meer de hypotheekproblemen in de Verenigde Staten (VS) terughoudender in het verstrekken van kredieten. Verder is de Nederlandse woningmarkt door de kredietcrisis nauwelijks geraakt.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Dat stelt Rabobank in haar donderdag gepubliceerd kwartaalbericht over de huizenmarkt in Nederland.

Rabobank, de grootste hypotheekverstrekker in Nederland, verwacht dat de betaalbaarheid van Nederlandse woningen dit en volgend jaar afneemt. De bank verwacht dat de huizenprijzen dit jaar met 4 procent stijgen en volgend jaar met 3 procent.

De verwachte stijging van de lonen door de krapte op de arbeidsmarkt compenseert deze prijsstijging onvoldoende, aldus Rabobank.

Regionaal kunnen aanzienlijke verschillen in de huizenprijzen optreden. Opvallend is de sterk toenemende prijsstijging in het noorden van de Randstad. De oorzaak hiervan zijn de sterke economische ontwikkelingen, verklaart Rabobank.

Afspraken

In Nederland worden volgens de bank nog altijd weinig nieuwe woningen gebouwd. De bank vindt dat "onbegrijpelijk". Volgens Rabobank heeft het ministerie van VROM in 2005 met twintig regio's afspraken gemaakt om in vijf jaar 360.000 woningen te realiseren, maar is hiervan op dit moment slechts 37,5 procent gebouwd.

Bron: Nu.nl
Tags: banken, hypotheek, hypotheekverstrekkers, Rabobank
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3505
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |