hypotheek offerte vergelijking


Nieuwe plannen voor hypotheekcrisis VS

04.12.2007 - De Amerikaanse minister van FinanciŽn Henry Paulson wil nog deze week een plan bekendmaken om te voorkomen dat duizenden Amerikanen hun huis worden uitgezet omdat ze de hypotheekrente niet meer kunnen aflossen. Het plan behelst het bevriezen van snel stijgende hypotheekrentes op hypotheken die zijn verstrekt aan mensen met weinig onderpand of een riskante kredietgeschiedenis.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Deze groep zogeheten subprime-hypotheekbezitters telt ongeveer twee miljoen Amerikaanse huiseigenaren. Subprime-hypotheken bieden vaak de eerste twee of drie jaar een laag rentetarief. Daarna loopt het rentetarief sterk op, waardoor de maandlasten flink oplopen.

 

Rentetarieven

 

Paulson wil nu de rentetarieven van een bepaalde groep subprime-huiseigenaren gaan vastzetten om te voorkomen dat ze niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Het gaat hierbij enkel om huizenbezitters die zich wel het instaptarief konden veroorloven, maar niet het hogere aangepaste rentetarief.

 

Andere subprime-hypotheekbezitters komen niet in aanmerking voor de regeling. Volgens cijfers van UBS gaat de komende twee jaar elke maand voor ongeveer 100.000 hypotheken in de VS een hoger rentetarief gelden.

 

Obligaties

 

Om het plan te financieren, wil Paulson dat lokale en staatsoverheden in de Verenigde Staten tijdelijk belastingvrije obligaties mogen uitgeven. Volgens Paulson zullen de definitieve plannen binnen een paar dagen worden ontvouwd.

 

Bron: Nu.nl
Tags: Amerikaanse huizenmarkt, banken, hypotheken, rentetarieven, risicohypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3555
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |