hypotheek offerte vergelijking


Woningmarktcrisis treft nu ook Britten

06.12.2007 - Bijna anderhalf miljoen Britten die komend jaar een nieuwe hypotheek moeten afsluiten, lopen het risico hun huis te verliezen. Het is onzeker of zij hun hypotheek mogen verlengen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Britse banken zijn voorzichtig geworden door de kredietcrisis van afgelopen zomer in de VS. De financiële toezichthouder FSA voorspelt dat deze crisis in 2008 ernstige gevolgen heeft voor de Britse huizenmarkt.

Volgend jaar lopen veel hypotheken met een erg lage rente af. Enkele jaren terug konden mensen een hypotheek afsluiten die hun jaarinkomen vele malen oversteeg. De FSA verwacht dat banken nu niet meer onder zulke gunstige voorwaarden zullen lenen en betwijfelt of mensen de hogere lasten die dat tot gevolg heeft, kunnen opbrengen.

Naar schatting worden dit kalenderjaar in Groot-Brittannië dertigduizend huizen in beslag genomen; 75 procent meer dan in 2006. De oorzaak: achterstallige hypotheekbetalingen. Sommigen vrezen dat dit aantal volgend jaar oploopt tot zeventigduizend beslagleggingen.

FSA-baas Briault roept geldschieters op zich voor te bereiden op een groter volume achterstallige betalingen en beslagleggingen, en daarbij niet de dienstverlening aan noodlijdende klanten uit het oog te verliezen. Briault zei daar zelf op toe te zullen zien.

Hij stelt leenbanken voor hun groeiplannen even in te perken en eerst te zorgen dat zij voldoende middelen in kas hebben om de crisis het hoofd te bieden.

Northern Rock was in september de eerste Britse hypotheekbank die werd geraakt door de in Amerika ontstane crisis. De bank moest bij de Bank of England een noodkrediet van 25 miljard pond (ongeveer 37 miljard euro) vragen.

Ruim 1,4 miljoen Britten met een goedkope hypotheek, kunnen in 2008 in de problemen raken als zij een nieuwe met een hogere rente moeten afsluiten.
Bron: PZC.nl
Tags: Amerikaanse huizenmarkt, hypotheek, hypotheken, risicohypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3216
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |