hypotheek offerte vergelijking


Amsterdam helpt middenklasse op woningmarkt

07.12.2007 - De woningmarkt in Amsterdam is zo overspannen dat zelfs de middenklasse er moeite heeft aan een huur- of koopwoning te komen. Daarom wil de gemeente deze groep de komende jaren helpen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Dat stelt wethouder Tjeerd Herrema (volkshuisvesting) in zijn vrijdag verschenen plannen voor de woningmarkt voor. De bestuurder heeft met de woningcorporaties afgesproken dat zij tot 2016 31.000 woningen in het middensegment mogen verkopen. Bovendien zal naar verwachting 60 procent van de in de komende jaren te bouwen woningen in de vrije sector voor de middenklasse zijn bedoeld.

Lening

Om deze groep te helpen, reikte Herrema vrijdag ook de eerste starterslening uit. De gemeente verstrekt deze vrijwel renteloze lening aan huizenkopers die niet genoeg geld van de bank kunnen krijgen om een huis aan te schaffen.

Slecht idee

De Vereniging van Banken en de Vereniging Eigen Huis vinden startersleningen, die al in tal van andere gemeenten bestaan, overigens een slecht idee. Deze maatregel jaagt de huizenprijzen namelijk nog verder op, zeggen zij.

Bron: ANP
Tags: huizenmarkt, huizenprijs
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3484
Er zijn 2 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Hypotheekrenteaftrek en de standpunten van de politieke partijen

Alle politieke partijen hebben al hun speerpunten in het partijprogramma samengevat en zijn nu onderling met elkaar in debat. Wie er straks als sterkste uit de bus komt, mag in ieder geval zijn borst nat maken wat betreft het onderwerp: hypotheekrenteaftrek.

Lees verder

Hypotheek vangnet in Den Haag

Huizenbezitters die hun baan verliezen kunnen behoorlijk in de problemen komen. De maandlasten van hun hypotheek is dan nog lastig op te brengen. Gevolg kan zijn dat het zover komt dat het huis verkocht moet worden. De gemeente Den Haag wil haar inwoners hiertegen bescheremen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |