hypotheek offerte vergelijking


Goedkope hypotheek wordt gedwarsboomd door CDA

09.12.2007 - Vereniging Eigen Huis maakt zich ernstig zorgen over de opstelling van het CDA in de Eerste Kamer. Hierdoor dreigt het wetsvoorstel ‘banksparen’ op het allerlaatste moment te stranden. De consument wordt daarmee de mogelijkheid onthouden om per 1 januari 2008 goedkopere en betere financiële producten af te sluiten voor hypotheekaflossing of pensioenaanvulling. Omdat de nieuwe wetgeving voor grote groepen consumenten van belang is, is voor Vereniging Eigen Huis de opstelling van het CDA onbegrijpelijk.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Banksparen goedkoper en duidelijker
Door de nieuwe wet kunnen consumenten bij hun bank fiscaal voordelig sparen voor de hypotheekaflossing of een aanvullend pensioen. Ook zijn ze niet meer aangewezen op de veelal ondoorzichtige en dure polissen van verzekeraars. Een simpele spaarrekening bij de bank kan daarvoor volstaan. Dat scheelt hoge kosten en biedt veel meer duidelijkheid. Berekeningen van Vereniging Eigen Huis hebben aangetoond dat het voordeel in tien jaar tijd al gauw oploopt tot een bedrag van bijna € 12.000,-.

Financiering
Het pijnpunt van de CDA-fractie in de Eerste Kamer zit hem in de financiële dekking van het wetsvoorstel. Om de hele operatie ‘budgetneutraal’ te laten verlopen, moet onder andere de aftrek van lijfrentepremies voor inkomens boven de € 114.000,- worden beperkt. Dit gaat het CDA in de Eerste Kamer te ver, overigens nadat de collega’s in de Tweede Kamer al eerder hadden ingestemd met het wetsvoorstel.
Het schrappen van dit financieringselement zou betekenen dat het wetsvoorstel terug moet naar de Tweede Kamer waardoor in het beste geval forse vertraging ontstaat en in het slechtste geval afstel.

Volgens Vereniging Eigen Huis zijn de positieve gevolgen van banksparen nu al – vooruitlopend op de nieuwe wet – overduidelijk merkbaar. Banken staan in de startblokken met nieuwe producten en verzekeraars zijn druk bezig met het goedkoper maken van hun verzekeringsproducten. De opstelling van het CDA dreigt echter roet in het eten te gooien.

Vereniging Eigen Huis doet een dringende oproep aan alle partijen in de Eerste Kamer om het banksparen per 1 januari aanstaande mogelijk te maken.

Bron: Vereniging Eigen Huis
Tags: banksparen, hypotheek, hypotheken, vereniging eigen huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6762
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |