hypotheek offerte vergelijking


Senaat toch akkoord met banksparen

13.12.2007 - DEN HAAG - De Eerste Kamer stemt in met een wetswijziging om in 2008 een einde te maken aan de monopoliepositie van verzekeraars bij onder meer het sparen van individueel pensioen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Dat bleek gisteren tijdens een debat in de Eerste Kamer. Van de zomer stemde de Tweede Kamer al voor de wetswijziging.De initiatiefwet (van PvdA en VVD) maakt het zogenoemde banksparen mogelijk. Vanaf volgend jaar kunnen consumenten hierdoor niet alleen bij verzekeraars maar ook bij banken terecht voor het sparen voor pensioenen en hypotheekaflossing. Dit zou kostenverlagend moeten werken.

Wel heeft het CDA in de Eerste Kamer „zeer grote bezwaren” tegen de financiële dekking van de wetswijziging. Samen met de ChristenUnie en de SGP verzet de partij zich tegen het beperken van het salaris waarover lijfrentepensioen kan worden opgebouwd, als dekking voor het plan.

De senaat wil daarom dat staatssecretaris De Jager van Financiën volgend jaar op zoek gaat naar een alternatieve dekking.

Bron: Refdag.nl
Tags: banken, banksparen, hypotheek, hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5265
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |