hypotheek offerte vergelijking


Info Rabo-hypotheek kon beter

15.12.2007 - De Rabobank had in sommige folders beter moeten uitleggen hoe de OpMaat-hypotheek precies werkt. Dat zegt bestuursvoorzitter Bert Heemskerk van de Rabobank in een interview met het AD.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
De OpMaat-hypotheek werd onlangs op de korrel genomen in Tros Radar, omdat Rabo-klanten verkeerd zouden zijn voorgelicht. „Achteraf hadden we deze hypotheekvorm misschien nog duidelijker kunnen uitleggen,’’ zegt Heemskerk.

Hij onderstreept dat er 125.000 Nederlanders zijn met een OpMaat-hypotheek en dat die in de meeste gevallen heel tevreden zijn. ,,We hebben onze klanten benaderd en 50.000 van hen hadden geen behoefte aan een gesprek.’’

De hypotheek heeft een spaardeel en een beleggingsdeel. Daarnaast betalen klanten een overlijdensrisico-premie. De angel zat volgens Tros Radar in die premie. Veel klanten wisten niet dat de Rabobank de premie betaalt met een deel van het spaargeld. Daardoor kan het spaargedeelte lager uitvallen dan klanten wellicht dachten.

De uitzending van Radar was suggestief, vindt Heemskerk. „Het leek alsof er een groot probleem was, terwijl wij in slechts zeventien gevallen voor klanten een correctie hebben aangebracht omdat we een fout hadden gemaakt.'
Bron: AD
Tags: banken, hypotheek, OpMaat hypotheken, OpMaathypotheek, Rabobank
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7248
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |