hypotheek offerte vergelijking


Eurocommissaris wil hypotheekmarkt opengooien

18.12.2007 - Er moet snel meer concurrentie op de Europese hypotheekmarkt komen, zodat consumenten gemakkelijker en goedkoper een hypotheek bij een buitenlandse kredietverstrekker kunnen afsluiten. Dat zal eurocommissaris Charlie McCreevy (Interne Markt) vandaag voorstellen, meldt De Telegraaf.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
De Ier deed de afgelopen drie jaar onderzoek naar de Europese hypotheekmarkt. Volgens hem is die nog nauwelijks grensoverschrijdend, terwijl dat wel veel gunstiger zou zijn voor de consument.

Besparen
Bovendien denkt McCreevy dat de Europese economie jaarlijks met 0,12 tot 0,24 procent extra kan groeien door de hypotheekmarkt open te gooien.

In Nederland zouden huiseigenaren tot 470 euro rente per geleende 100.000 euro kunnen besparen, door hun hypotheek bij een goedkopere, buitenlandse kredietverstrekker af te sluiten.

Openbreken
Volgens de krant zal McCreevy volgend jaar concrete plannen lanceren om de hypotheekmarkt open te breken: onder meer moeten regels worden geharmoniseerd en moet het gemakkelijker worden een hypotheek over te sluiten.

Uiteindelijk zouden consumenten overal in de EU een goedkope hypotheek of lening moeten kunnen afsluiten.

 

Bron: Elsevier
Tags: hypotheek, hypotheek afsluiten, hypotheekmarkt
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Hendrik van Rijckevorsel | Geplaatst op 21 februari 2010 om 15:48
1. Wat vreemd dat de meest recente internet-informatie over "Europeanisering Hypotheekmarkt" al ruim 2 jaar oud is ... Is er geen actueler nieuws?
2. Toen ik mij onlangs is NL oriënteerde over hypotheken kon men mij niet verklaren waarom de NL-hypotheekrentes zoveel hoger zijn dan de Zwitserse ... men mompelde hooguit dat de banken in NL gebukt gingen onder hoge lasten... Onderschrijft U dit?Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3182
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |