hypotheek offerte vergelijking


Verzekering eigen huis is te duur

27.12.2007 - Huiseigenaren betalen honderden euro's te veel voor verzekeringen. Verschillen in maandpremie van woningverzekeringen lopen op tot 200 procent. De waarde die verzekeraars voor hetzelfde huis inschatten, kan bovendien wel tot 50 procent duurder of goedkoper uitpakken.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Bovendien zullen, vanwege toenemende schades binnenshuis, de maandpremies komend jaar stijgen. Dat blijkt uit nog niet gepubliceerd onderzoek van MoneyView naar 52 woonverzekeringen. "Consumenten betalen vaak te veel doordat ze dit type verzekeringen weinig interessant vinden", zegt Mirjam Lasthuizen, onderzoekster bij MoneyView, dat de vergelijking voor verzekeraars maakte. "Klanten kijken er nauwelijks naar om."

Wisselen van verzekeraar loont. Wie meerdere woonverzekeringen bij een verzekeraar onderbrengt, verdient gemiddeld 8 procent korting over zijn maandlasten.

Tegelijkertijd worden vergelijkingen van verzekeringen en premies op internet gemanipuleerd: de verzekeraar die vergelijkers het meest betaalt, staat het hoogst in de lijstjes. Opvallend is dat de 52 verzekeringen schade door huisdieren niet dekken, al denken eigenaren dat vaak wel.

 

Garantie
Verzekeraars zeggen ook garantie te bieden tegen een te lage verzekering van de inboedel. De garantie krijgen bewoners echter alleen met de waardemeter die de verzekeraar zelf heeft gemaakt. "Tussen die waardemeters zitten enorme verschillen", ziet Lasthuizen. "Een klant krijgt dat niet te zien."

De garantie tegen een te lage verzekering is bij 16 van de 52 maatschappijen maar beperkt geldig. De helft van de onderzochte maatschappijen keert bij onderverzekering bovendien niets uit.

Bron: Telegraaf.nl
Tags: banken, huizenmarkt, huizenprijs, verzekeraar
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4724
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Hypotheekrenteaftrek en de standpunten van de politieke partijen

Alle politieke partijen hebben al hun speerpunten in het partijprogramma samengevat en zijn nu onderling met elkaar in debat. Wie er straks als sterkste uit de bus komt, mag in ieder geval zijn borst nat maken wat betreft het onderwerp: hypotheekrenteaftrek.

Lees verder

Hoezo helpt bank huizenbezitter?

Grote kop op de voorpagina van De Telegraaf gisteren: Bank helpt huizenbezitter. Waar zou dat nu weer over gaan? Welke oplossing hebben de banken dan voor hun klanten met hypotheekproblemen bedacht?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |