hypotheek offerte vergelijking


Hypotheken: Goede adviseurs

27.12.2007 - Een hypotheekadvies moet niet alleen gaan over producten, maar over uw totale financiŽle situatie en hypotheek afsluiten is een belangrijke beslissing. De looptijd bedraagt vaak dertig jaar en de maandelijkse hypotheeklasten slokken een groot deel van uw inkomen op. Omdat het om een complex product gaat, schakelen veel mensen een (hypotheek)adviseur in.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Niet iedere adviseur pakt het advies echter even goed en grondig aan, zo blijkt uit het rapport Kwaliteit advies en transparantie bij hypotheken van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit onderzoek over de kwaliteit van hypotheekadviezen publiceerde de toezichthouder in november.

Belangrijkste conclusie: bijna driekwart van de aanbieders levert redelijke tot kwalitatief goede adviezen. Maar er valt ook aardig wat te verbeteren. Zo maken adviseurs bij een oversluiting vaak geen goede vergelijking tussen de oude en de nieuwe hypotheek. Daardoor blijft onduidelijk of oversluiten voordelig is voor de consument. Bij beleggingshypotheken wordt vaak meer risico genomen dan bij de klant past, en ook op fiscaal gebied rammelen de adviezen nogal eens.

Volgens de AFM stelt een goed hypotheekadvies van een hypotheekadviseur niet alleen het product, maar de totale financiële situatie van de klant centraal. In een markt die sterk provisiegedreven is, is dat niet altijd...

Bron: Elsevier
Tags: beleggingshypotheek, hypotheekadviseurs, hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4563
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |