hypotheek offerte vergelijking


Wanneer neem je een spaarhypotheek

30.12.2007 - Een spaarhypotheek is een hypotheekvorm die feitelijk een variatie is op de traditionele levenshypotheek. De hypotheek bestaat uit een combinatie van een hypothecaire geldlening en een gemengde levensverzekering. De spaarhypotheek is dus niet afhankelijk van rendementen op beleggingen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Hierom is deze hypotheek zeer populair geworden vooral door het feit dat de onzekerheid rond de hoogte van de uitkering is weggenomen: het verzekerde bedrag is bij de spaarhypotheek gelijk aan de hypotheekschuld. Een nadeel is dat de spaarhypotheek duurder is dan de variant waarbij er minder zekerheid bestaat over de hoogte van de uitkering op de einddatum.

Doordat er een koppeling is van hypotheek- en spaarrente is een spaarhypotheek vooral gunstig bij een hoge spaarhypotheek hypotheekrente. Wanneer je eenmaal voor een spaarhypotheek bij een maatschappij hebt gekozen, zit je hieraan voor de rest van de looptijd vast. Voor een alleenstaande is deze hypotheek minder geschikt. Er moet dan namelijk premie betaald worden voor een overlijdensrisicodekking op het volledige bedrag.
Tags: hypotheek, hypotheekrente, spaarhypotheek
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6310
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |