hypotheek offerte vergelijking


Huizenkoper profiteert van economische crisis

09.02.2008 - Mensen die op het punt staan een huis te kopen hebben geluk: de hypotheekrente is aan het dalen. Vanwege de economische crisis in de Verenigde Staten wordt bovendien een verdere renteverlaging verwacht. Vrijwel alle hypotheekverstrekkers rekenen woningkopers momenteel een lagere rente voor dan een halfjaar geleden.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

SNS Bank meldt binnen een maand een daling van 4,8 naar 4,25 procent voor een aflossingsvrije hypotheek met een looptijd van vijf jaar. De Postbank meldt het tarief voor diezelfde hypotheek te hebben verlaagd van 5,7 naar 5,1 procent. Aegon schroefde deze rente in een halfjaar terug van 5,05 naar 4,5 procent.

Rabobank, met 38 procent marktaandeel, laat zijn hypotheektarieven lokaal door de 170 vestigingen bepalen. "Per bank verschilt de rente, maar dat wij de markt nu volgen, is zonneklaar", reageert de woordvoerder.

Nog lager
De rente kan omlaag omdat de Amerikaanse economie wankelt. Dat heeft negatieve gevolgen voor de wereldeconomie. "Als het slechter gaat met de wereldeconomie, vluchten beleggers massaal in veilige overheidsobligaties", zegt Maarten Leen, econoom bij ING. "Door de grote vraag naar die obligaties, zakt de rente op dat product. En deze kapitaalmarktrente vormt weer de basis voor de hypotheek rentetarieven", verduidelijkt Leen, die denkt dat huizenkopers komende weken een nog lagere rente kunnen verwachten.

De lagere rente kan ook aantrekkelijk zijn voor consumenten die hun huidige hypotheek willen oversluiten, zegt de ING-econoom. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met de boete die verschuldigd is. 

Bron: Telegraaf.nl
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, hypotheek, hypotheken, ing bank
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6160
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |