hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekrente is steeds gunstiger

11.02.2008 - Huizenkopers hebben dezer dagen een mazzeltje: de hypotheekrente is aan het dalen. De ene na de andere aanbieder heeft de laatste tijd de tarieven omlaag geschroefd voor de meeste hypotheekvormen. De uiteindelijke oorzaak ligt in de wankelende Amerikaanse economie.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Postbank en Aegon
Vrijwel alle hypotheekverstrekkers rekenen met een lagere rente dan een halfjaar geleden. Bij de Postbank is het tarief voor een aflossingsvrije hypotheek met een looptijd van vijf jaar stapsgewijs verlaagd van 5,7 naar 5,1%. Bij bijvoorbeeld Aegon is de verlaging van 5,05 naar 4,5%.

Overheidsobligaties
De renteverlagingen hebben te maken met de economische situatie in de Verenigde Staten. "Als het slechter gaat met de wereldeconomie, vluchten beleggers massaal in veilige overheidsobligaties. Door de grote vraag naar obligaties, zakt de rente op dat product. Deze rente is weer de basis voor de hypotheek rentetarieven", aldus Maarten Leen, econoom bij ING.

Oversluiten?
Behalve voor aspirant-huizenkopers kan de lagere rente ook aantrekkelijk zijn voor consumenten die hun hypotheek willen oversluiten, zegt Leen. "Voor mensen die in 2000 bijvoorbeeld een hypotheek afsloten voor tien jaar kan dat aantrekkelijk zijn. Bij oversluiten moet wel een boete worden betaald, dus zij moeten uitrekenen of het gunstig is." Volgens De Hypotheekshop, een intermediair bij het afsluiten van hypotheken, wordt er nog niet veel overgesloten. "Dat gebeurt pas als de rente substantieel daalt. Bovendien hebben mensen in de afgelopen jaren vaak een hypotheek afgesloten met een langere looptijd tegen tarieven die al gunstig waren."
Bron: Rtlnieuws.nl
Tags: aegon, aflossingsvrije hypotheek, hypotheek, hypotheekrente, hypotheekrentetarieven
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5303
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |