hypotheek offerte vergelijking


Eigen Huis: consument is gemeentelijke woonlasten spuugzat

07.03.2008 - De Nederlandse consument is de gemeentelijke belastingen zat. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van Vereniging Eigen Huis*. Bijna 55% van de Nederlandse woningbezitters en huurders vinden dat gemeenten niet langer belasting moeten heffen, maar geld moeten krijgen uit de algemene belastingen van het Rijk.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Maar liefst 60% van de bevolking heeft geen enkel vertrouwen dat gemeenten de woonlasten de komende jaren maar gematigd zullen laten stijgen. 77% van de consumenten vindt dat ze teveel of genoeg betalen aan OZB, afvalstoffenheffing en rioolrecht. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de gemeentelijke heffingen dit jaar maar liefst met 4,4% stijgen, terwijl de inflatie op 2,25% uitkomt.

Vooral de onroerendezaakbelasting OZB is de consument een doorn in het oog. Tweederde van de eigenwoningbezitters vindt dat de OZB vervangen moet worden door een belasting die niet alleen de portemonnee treft van huiseigenaren, maar als een soort ingezetenbelasting bij alle inwoners wordt geheven. Bijna een derde van de huiseigenaren vindt dat de WOZ-waarde van de eigen woning te hoog wordt ingeschat.

Ongeveer één op de twee Nederlanders vindt dat consumenten belasting moeten betalen naar rato van hun inkomen, en niet op basis van de waarde van hun woning. En zes van de tien stelt dat huishoudens bestaande uit drie volwassenen ook drie keer zoveel belasting moeten betalen als éénpersoonshuishoudens. Vooral kleine huishoudens vinden dat.

Vereniging Eigen Huis heeft vorig jaar actie gevoerd tegen een onbeperkte stijging van de OZB. Dat leverde 750.000 protestbrieven op die aan de partijen in de Tweede Kamer zijn aangeboden. Het kabinet heeft die oproep terzijde gelegd. Vereniging Eigen Huis volgt met argwaan of gemeenten zich zullen matigen met OZB-stijgingen. Volgens de consument is die achterdocht kennelijk gegrond. Gemeentelijke woonlasten horen tot de grootste ergernissen van de consument, blijft uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.

* representatief onderzoek onder 667 Nederlanders van 18 jaar en ouder door Intomart in opdracht van Vereniging Eigen Huis

Bron: Vereniging Eigen Huis
Tags: hypotheken, vereniging eigen huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5156
Er zijn 2 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |