hypotheek offerte vergelijking


Tijd voor een hypotheekcheck?

12.03.2008 - Veel mensen verdiepen zich niet voor hun plezier in hun hypotheek. Een hypotheek is een noodzakelijk “kwaad” als u een huis gaat kopen. Maar in de jaren daarna besteden de meeste huiseigenaren hier geen of te weinig aandacht meer aan.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het is echter wel raadzaam om uw hypotheek elke paar jaar weer eens goed na te kijken. Natuurlijk als opfrisser voor uzelf. Het is belangrijk om te weten hoe uw hypotheek in elkaar zit, wat u heeft afgesproken qua aflossing en wat op dit moment de status daarvan is. Weet u ook nog hoe u de verschillende risico’s destijds heeft afgedekt en voldoet dat nog?

Een andere goede reden om te checken is of er verandering nodig is. Een mensenleven verandert snel. Misschien bent u inmiddels gaan samenwonen of heeft er gezinsuitbreiding plaatsgevonden. Is uw toekomstvisie of uw inkomenssituatie veranderd? Al deze veranderingen hebben een mogelijke invloed op hoe uw hypotheek er het beste uit kan zien.

Gekeken naar de maandlasten van een hypotheek en de bijbehorende verzekeringen, gaat daar bij veel mensen een groot deel van hun inkomen aan op. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat er geen overbodige dekkingen zijn, maar ook om na te gaan of u de gewenste dekkingen ook daadwerkelijk heeft.

Een hypotheekcheck kan u zelfs direct geld opleveren. Wanneer de WOZ-waarde van uw woning namelijk ondertussen voldoende is gestegen, zou het kunnen dat u een rente korting kan bewerkstelligen op uw hypotheek. Dit is echter iets waar u zelfs naar zal moeten informeren.

Afhankelijk van de hypotheekrente die u betaald en de actuele lage rentes op dit moment, kan het ook zinvol zijn om oversluiten van uw hypotheek te overwegen.

Wees u er vooral van bewust dat het verdiepen in uw hypotheek heel leerzaam is. Veel mensen verdiepen zich niet in hun eigen financiële zaken vanuit de overtuiging dat het allemaal zo ingewikkeld is. De mogelijkheid bestaand dat er zo kansen blijven liggen.

Tags: geld besparen, hypotheek, hypotheekrente, maandlasten hypotheek berekenen
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6278
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |