hypotheek offerte vergelijking


Nieuwbouwwoning heeft voorkeur voor starters

18.03.2008 - Driekwart van de starters op de woningmarkt is op zoek naar een nieuwbouwhuis. Dat is gebleken uit een marktonderzoek onder duizend starters (gemiddelde leeftijd 28) door de website fundaNieuwHuisPlan. De onderzoekers geven aan dat er sprake is van een trendbreuk, omdat de verkoop van nieuwbouwwoningen al vijf jaar een afname laat zien.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De verkoop is in 2007 verder afgenomen met 13 procent, naar 38.000 stuks, volgens de NVB, de branchevereniging voor projectontwikkelaars en bouwbedrijven. Deze daling is het gevolg van een stijgende hypotheekrente en hogere bouwkosten, waardoor de gemiddelde prijs van een nieuwbouwhuis is opgelopen tot 285.000 euro.

Nu zoeken de starters toch weer naar nieuwbouwwoningen. FundaNieuwhuisPlan ziet daarvoor drie redenen. Ten eerste worden er goedkopere woningen neergezet doordat bouwers goedkopere materialen gebruiken. Daarnaast wordt er meer gebouwd, zodat er nieuwbouwwoningen beschikbaar zijn. Ten derde willen starters als zij een bestaand huis kopen, toch vaak een andere badkamer en keuken. Hierdoor is een bestaande woning duurder voor hen dan nieuwbouw.

Volgens VEH worden nieuwbouw eengezinswoningen in de praktijk altijd snel verkocht. "Bij nieuwbouw weet je waar je financieel aan toe bent, daar komen geen renovatiekosten bij. En jaren-dertigwoningen zijn erg populair, dus duur", aldus de woordvoerder. Volgens hem zijn het de appartementen, die projectontwikkelaars zo graag bouwen, die lang te koop blijven staan.

Overigens worden nieuwbouw eengezinswoningen wel snel verkocht, maar staan ze ook weer snel te koop, weet VEH. "Gedurende de bouwtijd lopen veel relaties stuk en willen de kopers meteen van het huis af als het klaar is", verklaart de woordvoerder.

Bron: Hypotheekrente.nl
Tags: fiscale aftrekbaarheid, huizenmarkt, huizenprijs, overwaarde, vereniging eigen huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6181
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verder

Koopsubsidie-mislopers hebben pech gehad

Wie dacht alsnog in aanmerking te komen voor Koopsubsidie, omdat hij behoort tot de 1353 aanvragers die achter het net visten toen het budget op was, komt van een koude kermis thuis.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |