hypotheek offerte vergelijking


Nederland moet weer op terpen bouwen

19.03.2008 - Nederland krijgt door de klimaatverandering te maken met een grotere hoeveelheid water: de zeespiegel stijgt en er stroomt meer water door de rivieren. Om veilig te kunnen blijven wonen is een van de mogelijke maatregelen om hoger te bouwen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Eind deze maand verschijnt hierover een VROM-rapport 'Aandacht voor Veiligheid' . De schrijvers van het rapport adviseren bouwterreinen in de toekomst op te hogen tot vijf meter boven zeeniveau.

Dijkverhoging
Volgens de onderzoekers is dijkverhoging alleen onvoldoende. Want zou dan een dijk doorbreken, zijn de gevolgen voor het gebied achter de dijken rampzalig. De woningen moeten daarom ook op verhoogde bouwgrond komen. Deze terpen zouden vervolgens onderling kunnen worden verbonden door dijken.

Nederland bouwt deze eeuw nog één tot anderhalf miljoen huizen. Het zand voor de ophoging moet uit de Noordzee komen. Voor de verhoogde nieuwbouw is drie keer meer zand nodig dan nu uit zee wordt gehaald.

Verlengde kust
Andere maatregelen tegen de stijgende zeespiegel zijn onder andere dijken verbreden om ze overstroombaar te maken, dijken verhogen, gebieden waar water- en natuurbeheer zó op elkaar zijn afgestemd dat sterke wisselingen in hoeveelheid water beter opgevangen kunnen worden -, rivieren omleiden en de kuststrook verbreden.

Minister Cramer is optimistisch over de maatregelen om Nederland te beschermen tegen de stijgende zeespiegel. ,,Nederland heeft door de eeuwen heen met water om moeten gaan en dat kunnen we in de toekomst ook."

Bron: vrom.nl
Tags: dijkverhoging, duurzaamheid, huizenmarkt, wonen, zeespiegel
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4821
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Verlengen hogere NHG-grens?

Vorig jaar zomer werd de maximale koopsom van een woning, om in aanmerking te komen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) na veel wikken en wegen eindelijk verhoogd. Tijdelijk, aangezien het bedoeld was als middel om de tobbende woningmarkt uit het slop te trekken.

Lees verder

Hypotheekrenteaftrek en de standpunten van de politieke partijen

Alle politieke partijen hebben al hun speerpunten in het partijprogramma samengevat en zijn nu onderling met elkaar in debat. Wie er straks als sterkste uit de bus komt, mag in ieder geval zijn borst nat maken wat betreft het onderwerp: hypotheekrenteaftrek.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |