hypotheek offerte vergelijking


Staatssecretaris De Jager van FinanciŽn wil de bijleenregeling vereenvoudigen

19.03.2008 - Staatssecretaris De Jager van FinanciŽn wil de bijleenregeling vereenvoudigen. Bovendien is het de bedoeling dat de drempel voor afboeking van de eigenwoningreserve van 5.000 euro voor onderhoudskosten komt te vervallen. Dat liet De Jager weten in een brief aan de Tweede Kamer. De Jager noemt het 'opvallend dat juist ten tijde van het doen van aangifte de klachten over de ingewikkeldheid van de bijleenregeling toenemen'. En dus moet het een stuk simpeler.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Vorig jaar al pleitte oud-minister van Financiën Gerrit Zalm voor een versimpeling van de bijleenregeling, die onder het regime van Zalm werd ingevoerd. De regeling beperkt de aftrekbaarheid van de hypotheekrente wanneer bij verkoop van een woning overwaarde ontstaat. De Jager vond het destijds niet nodig de regeling te vereenvoudigen. Volgens de staatssecretaris zou de belastingaangifte er niet eenvoudiger op worden als alle financieringskosten beschouwd worden als verwervingskosten.
Bron: ElsevevierFiscaal.nl
Tags: hypotheekrente, hypotheekrenteaftrek, hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4286
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |